Spelexpert bygger broar i Segeltorp

Det var bra stämning i magasinet Segeltorp i tisdags 4 April när Thomas Arnroth, spelrecensent för Gomorron Sverige var på besök. Hans föreläsning om spelhistoria och spelkultur blev till ett fint möte mellan de unga och vuxna deltagarna.

Det var Segeltorps Kulturförening som bjöd in Thomas Arnroth. Han berättade om hur spelandet har utvecklats från 1972 då det första spelet släpptes fram till dagens spel.  

–  Spelen har utvecklats i samband med teknikens framfart. Fler och fler spelutvecklare tänker på spelupplevelsen idag. Det ska vara kul att spela. Häftig grafik är inte allt.

Han fortsätter att berätta om moralpaniken som har uppstått kring spelandet. Något som har diskuterats och kritiserats mycket i medier.


Föreläsningen väckte intresse, vilket resulterade i många frågor. Några föräldrar i publiken ansåg att deras barn sitter för mycket framför datorn. En diskussion tog fart mellan de vuxna och ungdomarna där Thomas Arnroth fick fungera som moderator.

– De vuxna måste förstå mer, det går till exempel inte att pausa ett onlinespel, säger William Wallén, 14 år.

 

–  Thomas berättade att det faktiskt finns en social aspekt på spelande, vilket är bra. Men jag hävdar fortfarande att barn ska ut och röra sig och inte bara sitta stilla, säger Ann-Christin Berglund.

När kvällen började gå mot sitt slut kunde dom båda parterna mötas. En känsla av ökad förståelse.