Dans på dansbanan.

Foto: Filip Ahldén

Tjejerna dansar i Vårby

Dansbanan i Vårby gård öppnades förra sommaren. Sedan dess har det varit en populär plats bland ungdomar och vuxna.

Målet med dansbanan är att skapa en plattform för unga och få fler att spontandansa. Vem som helst får koppla upp sig mot högtalarna via bluetooth och spela musik.

 

– Det är roligt att se unga tjejer ta plats i de offentliga aktiviteterna. Här i Vårby gård har vi så mycket aktiviteter där det är mer killar. Fotboll, basket och så vidare, säger Vasilios Kalamboleis fritidsledare på Vårby ungdom.

 

Vi träffar Karina Quintiero som är på plats på dansbanan med sina vänner för att träna till ett dansuppträdande på Fittjaskolan.

 

– Det är väldigt bra för man kan lyssna på musik, dansa eller bara umgås. Det är bra att inte behöva vara hemma hela tiden, säger Karina Quintiero.

 

Initiativet kommer från den ideella föreningen Dansbana.

 

– Vi gillar att dansa och tänkte att en utomhusplats för dans skulle vara kul. Huddinge kommun var de första att nappa på förslaget, säger Anna Pang, arkitekt och en av grundarna till föreningen Dansbana.

 

Föreningen ordnar olika aktiviteter i samband med dansbanan och kommer bland annat hålla en danskurs i juli och ett dansjam i augusti.