Pettson och Findus på besök

Under påsklovsveckan är Rådsparken fylld till brädden med aktiviteter. Allt från grillning till skattjakt. På onsdagen var det gratis för alla att komma och hälsa på när gubben Pettson och katten Findus var på besök.

Stämningen är hög när Pettson och Findus kommer gående för att samla ihop barnen i parken inför deras framträdande, alla går i samlad trupp till hönsgården i Rådsparken. Trots några få plusgrader och regn är det runt 70 barn och föräldrar som vill vara med när Pettson presenterar de olika djuren. En höna, ett lamm som heter Rufus och slutligen ett får som får ullen klippt. Alla barnen får känna på den varma ullen och de sjunger ”Bä, bä, vita lamm” i kör.

–Det var jätteroligt att kolla på Pettson och Findus! Lammungarna var så söta, säger Elsa Abrahamsson,6 år, som är där med lillebror och mamma.

 

Elsa Abrahamsson, 6 år.

 

Malena Rågfeldt är chef på Rådsparken och har jobbat där i 25 år. Hon spelar själv rollen som Pettson och tycker det är superroligt. Hon berättar att hon och hennes kollegor lägger ner mycket själ i arbetet, speciellt i eventen kring loven.

–Vi satsar på detta, säger Malena Rågfeldt.

I Rådsparken har det genom åren varit massor med olika event, framförallt för barn och ungdomar.  

 Malena Rågfeldt berättar att djuren ofta är en central del av evenemangen i parken.

–Djuren fyller en viktig funktion, en läkande funktion. Speciellt för barn som inte mår så bra eller barn med autism. Djuren är raka, är man snäll mot dem är de snälla tillbaka.

Pettson och Findus är ett återkommande event sedan 17 år tillbaka och för den som missat det i år återkommer det nästa påsk igen.


I Rådsparken finns massor av djur att hälsa på. Foto: Philip Svensson

 

 

 

Läs också: