Här hittar du uteserveringarna

De första uteserveringarna har äntligen börjat öppna. Här nedan listar vi fyra uteserveringar i Huddinge kommun som vi rekommenderar och i kartan ovan finns alla uteserveringar i hela kommunen med.

Öl, sport och skön stämning hittar du hos O'learys. Foto: Arina Timofeeva
 

O'learys - Huddinge centrum

Precis i utkanten av själva centrumet ligger en av sportbarerna som ingår i kedjan O'learys. Här framför parken finns en rymlig uteservering som brukar öppna i maj månad. Ta en bira, käka lite pubmat och kolla när ditt lag går mot seger en varm sommarkväll.

– Det bästa med just den här restaurangen är stämningen, gemenskapen och alla stamkunder som vi har här. Vi alla känns som en stor familj, säger Linda Simonsson som har jobbat som servitris på O'learys, Huddinge i 16 år.

Uteservering: öppnar i maj och stänger i september. Allting beror helt på vädret.

Adress: Sjödalstorget 11, 141 47 Huddinge

 

Vita dukar och vackra miljöer hittar du på Sundby Gård. Foto: Arina Timofeeva

 

Sundby gård

Åker man en bit mot öst från Huddinge centrum kommer man så småningom fram till en avlägsen herrgård vid namn Sundby gård. Precis bredvid det litografiska museet kan man sitta och äta svensk husmanskost medan man blickar ut över sjön. Uteserveringen öppnar redan i mars om vädret tillåter. Det finns även ett sommarcafé som har öppet 3 juni - 20 augusti med enbart uteplatser.

– Här har vi god mat och bra service, säger ägaren Thomas Bjurholm

Uteservering: kan öppna redan i mars beroende på väder och har sedan öppet ända fram tills det blir kallt ute. Caféet har öppet 3 juni - 20 augusti.

Adress: Sundby gårdsväg 5, 141 91 Huddinge

 

Första veckan i maj kan du sätta dig ner hos Casa Buongiorno och drömma dig till Italien. Foto: Arina Timofeeva

 

Casa Buongiorno

Ett stenkast från Huddinge centrum ligger Casa Buongiorno som serverar italienska rätter, allt från pizza till pasta. I sommar kan du sätta dig på deras uteservering och ta ett glas vin. Redan första veckan i maj öppnar de upp uteserveringen och den är öppen fram till september.

– Testa gärna vår goda fisk- och skaldjursgryta när ni är här, det är vår populäraste rätt, säger servitören Suat Suvakci

Uteservering: första veckan i maj till och med september.

Adress: Sjödalsvägen 16, 141 47 Huddinge

 

En av Huddinges mest klassiska ölhak. Stuvsta Källans uteservering har öppet till midnatt och ligger på krypavstånd från pendeln. Foto: Arina Timofeeva

 

Stuvsta Källan

Söker du framförallt efter en pub så finns Stuvsta Källan. På den västra sidan av Stuvsta pendeltågstation ligger en liten pub som har uteservering året runt 12:00 – 22:00. På fredagar och lördagar har Stuvsta Källan öppet ända fram till 01:00.

– Här är det ofta evenemang, karaoke, alltid trevligt folk och bra priser, säger stamkunden Danne Conradsson

Uteservering: året runt 12:00 – 22:00. Fredagar och lördagar 12:00 – 01:00

Adress: Stambanevägen 81, 141 43 Huddinge

 

Detta är enbart ett urval av alla alternativ. Flera uteserveringar finns över hela kommunen. Här hittar du några.