Kreativt skapande för unga i Huddinge

Av Moa Dahlgren
Klättra, yoga, tillverka smycken, skapa och spela in musik är några av de saker som ungdomsgårdarna i Huddinge kommun erbjuder. Om du är 13-19 år finns ett stort utbud av aktiviteter och platser för ungdomar.

Utsälje ungdomsgård

Hit kan man komma för att umgås eller delta i aktiviteter. Smyckestillverkning, musikquiz och musikinspelning är några av de saker man kan ägna sig åt här.

Rockville i Trångsund

Detta är en ungdomsgård för alla musikintresserade. Här kan man lära sig spela instrument från början eller utveckla sina kunskaper. Det finns också en kör att gå med i.

Torpet i Segeltorp

På Torpet kan man ägna sig åt musik, kreativt skapande eller umgås med vänner. Det finns musikutrustning och chanser att få delta i spelningar.

Vårby ungdom

Ungdomsgården erbjuder, förutom spel och häng, ett gym där man kan träna gratis. Utöver detta finns också en dansbana och möjligheter att genomföra projekt som man är intresserad av.

Ungdom 142 i Skogås

Torget: För årskurs 7-9. Här kan man träffa kompisar och umgås. På onsdagar är det tjejkväll och var tredje vecka är det killkväll.

Slussen: 16-19 år. Hit kan man komma för att umgås eller delta i temakvällar. Man kan också få hjälp med läxor och CV-skrivande.

Ungzon Panncentralen i Visättra

Här kan man umgås eller utnyttja gårdens möjligheter. Bland annat finns det en klättervägg, mekarverkstad, studio, replokaler, dans och motionsrum.

Ungzon Flemingsberg

Café, pingisbord, replokaler, gym och danssal hittar man här. Den 15 november hålls en gratis teaterkurs för 13-17 åringar. Den 22 november kan man delta i eventet Skapa ett konstverk.

Huset i Huddinge

På Huset kan du ägna dig åt musik och kreativt skapande. Utöver detta finns även Café Krut som vänder sig till ungdomar med lindriga funktionshinder. De har öppet varje torsdag och anordnar aktiviteter som biobesök och matlagning. Den 26 november är det dags för Tjejfestivalen 2017, som anordnas av Café Krut.

Länk till evenemanget finns här.

Glömsta Fritidsgård

Här finns möjligheter för alla intressen. Yoga, bakning, musik och parkour är några av de saker som Glömsta ungdomsgård erbjuder.