Nytt i Flempan testar: lussebullar

Av Erica Fält & Amanda Zälle
Nytt i Flempans redaktion skickade ut två reportrar för att ta reda på var man kan köpa Flemingsbergs bästa lussebullar.

Tre ställen testades; Arom på Södertörns högskola, Pressbyrån och Pulsen. Utanför protokoll testades även Espresso House, men där såldes inga riktiga lussebullar och därför plockades den bort ur tävlingen.

 

Till en början rådde det olika åsikter om vilken som förtjänade titeln som Flemingsbergs bästa lussebulle. Men när även priset var inräknat blev den solklara vinnaren Pulsens. Vid första anblick såg den kompakt, torr och tråkig ut. Men sägningen ”det är insidan som räknas” visade sig stämma även för lussebullar.

 

En gemensam, tråkig, nämnare för alla bullarna vi testade var avsaknaden av saffranssmak. Enligt oss är saffran grunden för en god lussebulle. För den laktosintoleranta kan vi meddela att Pressbyråns lussebulle är helt mjölkfri.

 

 

Nedan ser ni resultatet på blindtestet:

 

 

Pulsen
Pris: Billigast! 5 kr eller 3 för 10 kr.
Bedömning: Bullen var liten och den hade russin i degen. För lite saffransmak men ändå saftigast av alla.

Betyg: 3,5 av 5

 

Pressbyrån
Pris: 18 kr eller 2 för 29 kr.
Bedömning: Den såg fin ut med två russin i bullens två cirklar. Lite hårdare yta och ganska torr. Ingen stark eller utstickande smak. Dock plus för laktosfri!

Betyg: 3 av 5

 

Arom
Pris: 15 kr.
Bedömning: Bullen var stor och glansig. Den såg saftig ut men smakade kartong. Den hade inga tydliga drag av att vara en lussebulle bortsett från formen.

Betyg: 1 av 5 (ett poäng för att de faktiskt sålde lussebullar)

 

Jakten på en fem-av-fem-lussebulle fortsätter. Hör gärna av er med tips!