Foto/redigering: Natalie Radlovacki/ Christian Gradholt

Mamma Mia vilken succé!

I fredags hölls en konsert för PRO-medlemmar och andra betalande gäster. Men låt er inte luras av den något höga medelåldern på publiken. Bandet Waterloo fick alla att gunga med.

Som ni misstänker är Waterloo ett band som imiterar ABBA. Trots att bandets storhetstid och internationella karriär må vara över har Waterloo glöden och kvaliteten kvar. ABF-PRO-Akademin tar detta i akt och sätter ihop en eftermiddagskonsert. Salen är helt full och jag som ung journalist sticker ut lite med min stora kamera. Den lilla scenen ser fånig ut och mina förväntningar är inte särskilt höga. Men oj vad jag får tänka om.

Redan efter första låten, som självklart är ”Waterloo”, förstår jag kvalitén av vad jag bevittnar. Sångarna står i höga vita stövlar med alldeles för korta ponchos i fallskärmstyg. Det ligger dock en charm över det hela och deras engagemang sprider sig till alla åhörare. Hela publiken väcks till liv och klappar i takt eller dansar med händerna till alla låtar.

Sångarna som är 52 år gamla har sjungit tillsammans sen de var 18 år och jobbade tillsammans på ett sjukhus. Själva bandet startades för 21 år sedan och har sen dess spelat i över 25 länder världen över. Mellan låtarna berättar tjejerna om fina minnen och pinsamma situationer som uppstått under åren. Detta skapar ett mer genuint band till åhörarna, som skrattar och nickar instämmande.

Efteråt hör jag mig för vad andra tycker om uppträdandet. Gunilla Turner, 52 år och Gunilla Svensson, 65 år som sitter bredvid, konstant fulla av skratt, säger båda:
– Roligt var det! Jätteroligt! Men kanske lite skrikigt ibland.

Enligt dem var bästa låtarna ”Chiquitita” och ”Thank You For The Music”.
– Alla låtar var bäst, säger Karin Johansson, 81 år. Men hennes väninna Inger Sandlin, 72 år blir lite irriterad och menar att ”Thank You For The Music” var allra bäst.