Konstverk från Smetana Disc Brake utställningen. Foto: Isak Dahling

En konstupplevelse i Huddinge

Fullersta Gård är Huddinge kommuns konstcentrum. Här bjuds det på både temporära och permanenta utställningar, besökare kan ta del av konstpedagogisk verksamhet, föreläsningar och ta en fika. Just nu pågår utställningen Smetana Disc Brake.

Från 6 april – 30 juni håller Fullersta Gård i utställningen Smetana Disc Brake som är ett samarbete mellan konstnärerna Linnéa Sjöberg och Hans Andersson. I utställningen finns ovanliga vävar, kvinnoporträtt och teckningar. Verken har inga titlar utan det är meningen att besökaren ska lista ut själv vem som har gjort vad.  

Linnéa Sjöberg har samarbetat med sin pappa som lyssnar och sänder telegrafi dagligen. Detta har lett till att han både ser och hör morsekod när snöflingor faller på marken. Tillsammans har de dechiffrerat olika bokstavsflöden han ser i snön och skapat verket Den Schnee Lesen - Läsning av snö.

Inträdet är fritt och för den som är nyfiken och vill ha en kort introduktion eller ett fördjupande om de olika verken och husets historia finns en del olika visningar att välja mellan.

Husets historia sträcker sig cirka 350 år tillbaka och är den äldsta bosättningen i centrala Huddinge. Gården är omgiven av vacker natur i Fullerstaparken, endast en kort promenad från Huddinge centrum.