Foto: Kovan Alshawish

Här är de mest lånade böckerna i Huddinge

Av Totte Winstam
Har du en stund över i påskmyset? Passa då på och ta upp en av förra årets populäraste böcker. En roman av Jojo Moyes, en barndeckare av Martin Widmark eller en biografi om Ester Blenda Nordström.

2018 var Lasse-Majas detektivbyrås år på Huddinges bibliotek. Den allra flitigast lånade boken var Födelsedagsmysteriet följt av Brandkårsmysteriet, skrivna av Martin Widmark. Den populäraste boken för vuxna var romanen En andra chans, av London-födde Jojo Moyes.

Tvåa på listan för vuxna var Bromma-deckaren Syndabocken av Sofie Sarenbrant. En annan populär bok var Ett jävla solsken, biografin om den banbrytande journalisten Ester Blenda Nordström som lärde Sverige vad wallraffa betyder.

Lovläsning för barnen

På barnens topp-tio lista hittar vi hela fem böcker från Martin Widmarks älskade bokserie om smådetektiverna Lasse och Maja. Också bokserien Handbok för superhjältar av Elias Våhlund och Agnes Våhlund var populära hos kommunens yngsta under fjolåret. Berättelserna om Alfons Åberg och den moderna klassisktern Rum 213 återfinns också på listan.