Benzin The Fuel of Rock 'N' Roll Foto på scen Foto: Cowmob Photagraphy

Benzin The Fuel of Rock 'N' Roll Foto: Cowmob Photagraphy

Lärare på dagen, rockstjärna på kvällen

På söndag den 21 april spelar rockbandet Benzin The Fuel of Rock ’N’ Roll på O’Learys i Huddinge centrum. Nytt i Flempan har träffat frontsångaren McDanish, även känd som Joachim Kaae Petersen och Årets lärare i Huddinge kommun.

Joachim Kaae Petersen har länge drömt om att starta ett hyllningsband till den danska rockgruppen Gasolin och deras frontfigur Kim Larsen. För nio år sedan blev drömmen verklighet efter att han kommit i kontakt med coverbandet Basement Poopers.
 

– De letade efter en tomte till sin musikvideo och hade hört talas om mig. Så jag provsjöng i deras studio och efteråt började vi snacka. Det visade sig att vi alla gillade Gasolin och jag la fram idén om att starta Benzin, säger Joachim Kaae Petersen.

Benzin The Fuel of Rock ’N’ Roll har fans i Sverige, Finland och Danmark. Bandet har över 2000 följare på Facebook och biljetterna till söndagens spelning på O’Learys är nästan slutsålda.

– Vi brukar alltid fylla O´Learys så de blir tvungna att stänga, säger Joachim.

Men trots bandets stora framgångar och hårda arbete hinner Joachim ha ett jobb vid sidan om. I slutet av mars blev han utnämnd till Årets lärare av grundskolenämnden i Huddinge.

– Det är fantastiskt att vara lärare. Visättraskolan är världens bästa arbetsplats. Och barnen tycker det är skithäftigt att jag har ett band. De ber alltid om klistermärken och pennor med Benzins logga, säger han.

Trots att läraryrket betyder mycket för Joachim är Benzin det roligaste han gjort. Musiken skapar gemenskap. En gång i veckan träffas medlemmarna för att repa och för Joachim är det ett sätt att få en paus från vardagen.

– Rocken är en bra ventil i äktenskapet.