Alice Öhman bokar artister till festivalen. Foto:John Olsson

28:e året i rad för Huddinges jazz- och bluesfestival

Roger Pontare, den amerikanska jazzsångerskan Sharón Clark och det nya stjärnskottet Amanda Ginsburg. Det är några av stjärnorna som intar Sjödalsparken i slutet av maj under festivalen Huddinge Jazz & Blues.

För 28:e året i rad kan Huddingebor och andra jazz- och bluesfantaster få se uppträdanden i Sjödalsparken i Huddinge centrum. Huddinge Jazz & Blues hålls 24–25 maj och är gratis. Festivalen anordnas av Huddinge jazzförening i samarbete med Huddinge kommun.

– Vi vill ha en mix med artister för att nå så många som möjligt, både olika musikstilar inom jazz och blues men också en blandning av män och kvinnor, säger Karin Lundmark ordförande i Huddinge jazzförening.

Internationellt kända musiker

Roger Pontare framför musik av Frank Sinatra kompat av Huddinge Big Band. Den prisbelönta nya svenska jazzstjärnan Amanda Ginsburg framför svenska visor med jazzfeeling. Några av Sveriges mest internationellt kända musiker Jan Lundgren, Ulf Wakenius, Hans Backenroth och Kristian Leth gör ett gemensamt framträdande. Festivalens programblad pryds av den amerikanska jazzsångerskan Sharón Clark som kommer hela vägen från Washington D.C

Bokat musiker i 39 år

–  Huddinge kommun bidrar ekonomiskt och med marknadsföring till festivalen. Men det är Huddinge jazzförening som bestämmer innehållet, säger ordförande Karin Lundmark.

Alice Öhman är styrelsemedlem i Huddinge jazzförening och har hjälp till att ta fram festivalens artistprogram. Hon har många kontakter i branschen eftersom hon har bokat musiker i 39 år.

– Jag har bokat till jazzklubbar i hela Sverige. Även ute i Europa, säger Alice Öhman.

"Ramlar in förförfrågningar"

Många artister och musiker har hört av sig från hela världen och vill spela på festivalen.

– Det bara ramlar in förförfrågningar, jag är ibland tvungen att tömma mailkorgen, säger Alice Öhman.

Det är inte bara Huddingebor som kommer till festivalen. Förra året hade festivalen 3000 besökare från hela Stockholm och resten av landet. Inom jazz- och bluesvärlden har festivalen bidragit till att sätta Huddinge på kartan, menar föreningens ordförande Karin Lundmark.