Helena Rosander, Producent på Kulturskolan i Huddinge står med glittret som ska pryda söndagens scen. Foto: Ludvig Ryman

På söndag dansar Sjödalstorget

Under måndag går dansens dag av stapeln men redan på söndag fylls Huddinge centrum av uppträdanden, av flera initiativstagare.

På söndag klockan 13:00 kommer flera uppträdanden att väga rum på Sjödalstorget i Huddinge Centrum. Det är Kulturskolan i Huddinge, ABF huddinge och Move Huddinge som går ihop om den tillfälliga scenen för att fira dansens dag. Det kommer bjudas på tio olika uppträdanden.

 

– Det är street, modern-jazz och Boliviansk folkdans som är känt för att vara superfärgglatt. Sen är det ju häftigt med det breda ålderspannet vi har på de som uppträder, säger Helena Rosander, producent på kulturskolan i Huddinge.

 

ABF Huddinge presenterar ett orientaliskt uppträdande och den Bolivianska folkdansen med en yngre och en äldre grupp.

Kulturskolans tre barngrupper, fem till nio år, och en dansmix-grupp uppträder med varsin dans.

 

Även Move Huddinge bjuder upp till dans på söndagen. Då framträder tre av deras avancerade dansklasser.

 

– Vår äldsta grupp börjar med en street-koreografi som handlar om vårt stora mobilanvändande och sociala medier. Vidare kommer vår yngsta grupp ta över med en modern-jazz-koreografi till Lalehs ”goliat”. Vi avslutar med en häftig street-koreografi ifrån vår tonårsgrupp, säger Stina Helmers, konstnärlig ledare på Move Huddinge.