Elin Dahlkvist Frid tipsar om att använda sig av catering. Man sparar tid eftersom man inte behöver laga maten själv, och det behöver inte vara speciellt dyrt! Foto: Sally Sjöberg

Här kan du styra fest i Huddinge

Av Sally Sjöberg
Lucia, jul och nyår. Det är ingen tvekan om att vi går mot festliga tider. I en kartläggning visar vi var du och dina vänner kan hålla till för en lyckad kväll – vad ni än firar.

Det är inte alla som har plats att styra upp festligheterna hemma. Ibland är gästlistan för lång och ibland är man bara rädd att uppröra grannarna. En lösning är att hyra en festlokal istället. Men vad ska man egentligen tänka på när man styr en fest?

Elin Dahlkvist Frid har hemsidan bigday.se och har arbetat med att ordna bröllop i många år. Hon har lång erfarenhet av hur man planerar större fester.

– Det man ska tänka på när man planerar en fest är att lägga ribban efter vad man själv orkar. Ofta har man en vision och går in stenhårt på den, men det är inte alltid den idén fungerar.

Elin Dahlkvist Frid tipsar om att inte se det som en tävling – fokuset ska ligga på att bara kunna ses och ha kul ihop.

– Det finns en trend nu på att man ska ha jättestora fester och slå på stort. Men alla mäktar inte med det, och har inte råd heller.                                                            

 

Här finns Huddinges festlokaler:

Stuvsta stationshus

Lokalen är belägen i Stuvsta centrum i kulturhuset. Här kan du ha födelsedagsfest, möten, bröllop med mera och bjuda 50 gäster. Fest får man ha fredag och lördag kväll fram till 02.00, därefter ska lokalen vara utrymd och larmad.

Adress: Stationsvägen 44, 141 40 Huddinge

Plats för: 50 gäster

Utrustning: Kyl och frys, diskmaskin, spis med ugn, två mikrovågsugnar, två kaffebryggare, vattenkokare.

Pris: 350 kr/timme

Bokning: Bokning sker på telefonnummer 08 535 300 00, eller på mejl servicecenter@huddinge.se.

Ordningsregler: Klockan 22.00 ska ljudvolymen dämpas och dörrar och fönster ska hållas stängda. Städa gör man själv dagen efter mellan 08.00–12.00.

Annan information: Ansvarig måste vara 21 år och måste befinna sig i lokalen då verksamhet pågår.


 

Balingsholm Herrgård

Balingsholm Herrgård är belägen i naturskön miljö vid sjön Trehörningen. Här kan du ha både företagsevent, födelsedagsfester eller bröllop. 49 gäster kan övernatta och få frukostbuffé eller brunch dagen efter. I lokalen får man vara till 01.00, finns möjlighet att förlänga till klockan 03.00 för 2500/kr i timmen.

Adress: Balingsnäsvägen 27, 141 91 Huddinge

Plats för: 100 gäster varav 49 sovplatser

Utrustning: Lokalen är utrustad med allt som kan tänkas behövas vid fest. Mat och dryck ingår i priset och serveras av personal.

Pris: 1400 kr/per person

Bokning: Bokningsförfrågan sker på hemsidan https://www.balingsholm.se/fest. Man kan även nå de på telefonnummer 608 88 80.


 

Folkes

Folkes är beläget mitt i Huddinge centrum och här kan man styra konferens eller privat fest. En cateringmeny erbjuds men Folkes tar även emot önskemål gällande menyn. Maten lagas av de egna kockarna och personal ordnar allt från städning, porslin och dukning. I Folkes lokaler får man dansa till klockan 01.00.

Adress: Sjödalstorget 1, 141 47 Huddinge

Plats för: 150 personer

Utrustning: Folkes festlokal har det mesta som kan tänkas behövas vid fest. Ljudanläggning och serverande personal bland annat.

Pris: Cirka 10500 kronor för en fest fredag- och lördagskvällar.

Bokning: Bokning sker helst på mejl info@folkesevent.se eller via telefon 08-711 88 00.


 

Juringe Gårdsskolan

I Juringe Gårdsskolans matsal kan man fira födelsedagar, giftermål eller andra festligheter. Festa får man göra fredag- och lördagskvällar fram till kl. 01.00. Lokalen ligger i Segeltorp mellan Segeltorps centrum och Kungens kurva.

Adress: Patron Bergs väg 13, 141 70 Segeltorp

Antal sittplatser: 120

Utrustning: Kaffebryggare, kyl och frys och diskmaskin.

Pris: 350 kr/timme

Bokning: Bokning sker på telefonnummer 08 535 300 00 eller på mejl servicecenter@huddinge.se.

Ordningsregler: Ansvarig måste vara 21 år och befinna sig i lokalen. Städning sker dagen efter mellan 08.00–12.00.


 

Kvarnbergsgården

På Kvarnbergsgården håller Huddinge scoutkår och nykterhetsorganisationen IOGT-NTO till. Stora salen på plan två är till för uthyrning för middagar, födelsedagsfester eller bröllop. Salen får användas till 01.00, därefter ska lokalen vara utrymd och larmad.

Adress: Vikingavägen 21, 141 48 Huddinge

Antal sittplatser: 60 personer

Utrustning: Lokalen är utrustad med kök och glas, porslin och bestick för 60 personer.

Pris: 350 kr/timme

Bokning: På telefonnummer 08 535 300 00. Går även bra att mejla fritidsbokningen@huddinge.se.

Ordningsregler: Klockan 22.00 ska musiken dämpas. Städning sker dagen efter mellan 08.00–12.00.

 

Flottsbro värdshus

Flottsbro är ett friluftsområde med bland annat skidbacke, naturbad och vandringsleder. I värdshuset vid Mälaren kan man ställa till med alla typer av privata fester eller större event.

Adress: Häggstavägen 20, 141 32 Huddinge

Plats för: 75 personer

Utrustning: Flottsbro värdshus erbjuder städning, musikanläggning, discoljus, rökmaskiner etcetera mot en extra kostnad. Mat kan lagas av kockar på plats, dryck kan handla i bar men det finns även ett alternativ att ta med själv. 

Pris: Från 5800 kronor vardagar och söndagar. Från 7400 kronor fredagar och lördagar. Pris från 8900 kronor högsäsong maj till augusti, december till mars.

Bokning: På telefonnummer 08 449 91 12 kan man ringa kontorstider. Går även att kontakta via mejl info@flottsbrovardshus.se


 

Sundby gård

På Sundby gård får du hjälp att planera och ställa till med kalas vad som än ska firas. Gården är beläget vid sjön Orlången och omgiven av grön natur.

Adress: Sundby gårdsväg 5, 141 91 Huddinge

Plats för: 200 personer inomhus och upp till 3000 personer utomhus.

Utrustning: Mat, dryck och service kan Sundby gårds personal ordna. Transporter till och från festen och DJ/livemusik erbjuds även.

Pris: Priset beror på vilken meny man väljer. Ungefärligt pris – fest för 100 personer och meny nummer 3 (498 kronor/person) = 49 800 kronor.

Bokning: Bokning kan ske på telefonnummer 689 99 00 eller på mejl info@sundby-gard.se.

 

Snättringes klubbstuga

Vid Källbrinks idrottsplats ligger Snättringes klubbstuga. Stugan är öppen för uthyrning både för privat fest, föreningar eller skolklasser. 60 personer kan äta och dricka i lokalen fram till klockan 00.00.

Adress: Gamla Stockholmsvägen 87, 141 32 Huddinge

Plats för: 60 personer

Utrustning: Bord, stolar och porslin finns.

Pris: En fredag- och lördagskväll går för medlemmar på 500 kronor, 800 kronor för föreningar/skolklasser och 1000 kronor för övriga.

Bokning: Bokningen sker på info@snattringeesk.se. Lediga tider finns att se på hemsidan https://snattringesk.se/uthyrning-snattringes-klubbstuga.