Kulturskolans elever repar innan konsert (Foto: Rhea Iconomou)

Kulturskolans elever bjuder in till konsert

Av Rhea Iconomou
I veckan spelade elever och lärare från Kulturskolan en gitarrkonsert. Lärarna Lars Martin och Katarina Jältfors tycker det är viktigt att eleverna får chansen att visa upp en utvecklad färdighet.

I tisdags spelades en konsert på barn och ungdomsavdelningens nya lokaler i Huddinges huvudbibliotek. Det var en av två konserter som Kulturskolan arrangerar årligen i samarbete med biblioteket. Elever har träffats varje tisdag för att öva på deras repertoar inför konserter och får välja själva om de vill vara med och spela.

 

Lars Martin och Katarina Jältfors berättar för publiken om kvällens program. De spelar några blueslåtar och avslutar med Stings låt ’’Shape of my heart’’, något som föräldrarna verkar uppskatta.

 

När konserten nått sitt slut får Nytt i Flempan chansen att prata med lärarna Katarina Jältfors och Lars Martin.

 

– Vi vill att eleverna ska ha ett mål att jobba inför. Det är viktigt att de får en början till slut känsla, att man övar inför något och slutför det. Vissa elever vill ha möjligheten att visa upp, och andra behöver möjligheten att visa upp, säger Katarina.

 

Lars Martin och Katarina Jältfors innan konserten (Foto: Rhea Iconomou)
 

– Vi vill fostra eleverna till att känna sig bekväma på scen, säger Lars.

 

Linn Bermos, 15 år går i årskurs 9 på Kulturskolan i Huddinge. På tisdagen spelade Linn en duett med lärare Lars Martin.