Disa Norling Nilsson och Tilde Björnsson (Foto: Hanna Holmqvist)

Utan verkstad - ingen föreställning

Av Hanna Holmqvist
På á la Carte Teatern i Huddinge pågår Kreativ Verkstad. Där tillverkar barn i alla åldrar kostym, rekvisita och smink till teaterns föreställningar. Nu är förberedelserna inför årets julföreställning, ” Ett snöfyllt äventyr” i full gång.

I Husets mysiga lokaler har några barn redan satt igång med kvällens aktiviteter. Verkstaden är uppdelad i olika stationer där deltagarna får slå sig ned och arbeta med det de har lust till. Inifrån teatersalongen hörs ett rockband repetera.  På golvet ligger julgransgirlanger, kartong och inslagningspapper. Disa Norling Nilsson, 12 år och Tilde Björsson, 11 år sitter och pysslar till snöbollar av vitt garn.

Barnen samlas snabbt och slår sig ned i en soffgrupp runt Maria Bern, kreativ ledare på verkstaden.   

- Idag är det tomtens dörr, tomtens släde, julklapparna och snöbollarna som behöver bli klart. Om ni inte vet vad ni ska göra kan ni gå runt och fråga vart det behövs hjälp. Klockan 7 börjar vi med teaterlekar och hörrni…kom hit nästa gång också för då testar vi glitterkanonerna!

 

Maria berättar om visionen för Kreativ Verkstad.

- Det ska vara roligt att gå hit! Det känns så viktigt att skapa en plats där barnen kan vara fria utanför skolan. Det är också värdefullt att de små barnen tas om hand om av de stora. Det allra bästa är att verkstaden bidrar till gemenskapen på á la Carte Teatern.

 

Vad händer på teatern framöver, Maria?

 

- I vår har vi grekiskt på teatern. De små sätter upp en version av Odysseus och barnen i mellanåldern spelar Zero to hero, en föreställning om Herkules. Ungdomsgruppen spelar en pjäs som heter Olympen. Vi hälsar alla varmt välkomna till alla våra produktioner!

 

Terminens sista kreativa verkstad hålls den 20 november.

Julföreställningen ”Ett snöfyllt äventyr”spelas den 1 december klockan 11:00 och klockan 13:30. Fri entré

Adress: Huset, Sjödalsvägen 46, Huddinge