Fasad av Folkes i Huddinge

Folkes och The Hebbe sisters öppnar dörrarna för de jazzsugna. Foto: Frida Söderlund

Jazzfest på Folkes

The Hebbe sisters & Jan Adefelt Swingtime Trio kommer till Folkes i Huddinge kulturhus den 21 november. De kommer att bjuda på jazz och swingmusik från 1930-40-talet.
Datum: Torsdag 21 november
Tid: kl.19.00
Plats: Huddinge kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1, Huddinge C
Entré: 200 kr, 150 kr för medlemmar
Förköp: Huddinge Servicecenter, Patron Pehrs väg 6

The Hebbe sisters består av de tre värmländska systrarna Emelie, Josefine och Maria Hebbe. Bakom sig har de alla tre mångsidiga musikaliska utbildningar och deras delade intresse, talang och passion har tagit dem till stora scener som Allsång på Skansen, Bingolotto samt deltagande i TV4:s program Talang.

– På torsdag kommer vi att bjuda på härlig och energifylld swingmusik från 1930-40 talet. Det blir tät stämsång, färgstarka instrument och flera dansinslag, säger Josefine Hebbe.

Förutom The Hebbe sisters medverkar även Jan Adefelt Swingtime Trio som består av Bengt Stark, Stefan Gustafsson och Jan Adefelt. Genom åren har de spelat tillsammans med artister som Alice Babs, Monica Zetterlund, Putte Wickman och Jan Allan.
– Svängigare musiker är svåra att hitta! säger Josefine.

Hemma på den värmländska landsbygden har musik med dans och sång alltid varit vardag för de tre systrarna.
– Vi har sjungit tillsammans så länge vi kan minnas. Uppvuxna med turnerande musikerföräldrar så har musiken alltid funnits där som en naturlig del av livet, berättar Josefine.

Sedan många år tillbaka har systrarna drömt om att spela in en jazzskiva men känt att de inte hittat rätt musiker att göra det tillsammans med. Det var i samband med en konsert på Kungliga Musikhögskolan som de hörde Jan Adefelt Swingtime Trio spela för första gången.
– Vi kunde inte sitta still när vi hörde dem spela och kände direkt att ”här har vi vår trio!”. En tid senare sågs vi för att testa att spela ihop och vi systrar kunde inte sluta skratta för att det svängde så mycket!

Sedan dess har de spelat tillsammans och har under det senaste året haft många konserter ihop. Nu väntar fortsatta rep innan de i januari ska spela in en skiva tillsammans, ”Jazz it up and move” ska den heta och beräknas att vara klar i mars 2020.