Benzin i replokalen foto: Fabian Sigurd

Coverband gör egen coronalåt

Av Fabian Sigurd
Rockbaren Melins i Huddinge centrum ställer in påskrocken efter att regeringen förbjudit sammankonster på över 50 personer. Nytt i Flempan har besökt husbandet Benzin i deras replokal.

På mikrofonstativet i replokalen hänger en klassisk gubbkeps. Joachim Petersen, sångaren i coverbandet Benzin, pekar på kepsen och säger:

– Exakt en sån där hade Kim Larsen.

 

Kim Larsen var sångare i det legendariska danska rockbandet Gasolin. Joachim Petersen har själv danska rötter och drömde i sin ungdom om att bli rockstjärna. Men drömmen kom av sig och han tog ett jobb som fritidspedagog på Visättraskolan. En dag hörde gitarristen Janne Roth av sig och frågade om Joachim ville spela jultomte i en musikvideo. Joachim tyckte det lät kul och de nyfunna vännerna träffades i Jannes musikstudio. Då presenterade Joachim sin dröm om att skapa Sveriges första Gasolin tributeband. Så föddes bandet Benzin, och tio år senare rockar de fortfarande tillsammans. De senaste åren har de fyllt på repertoaren med klassiska låtar som T.N.T med AC/DC och Varning på stan med Magnus Uggla.

– När publiken fått i sig tre öl vill de höra låtar som de kan sjunga med i, säger Janne Roth.

 

Janne och Joachim berättar om frihetskänslan som infinner sig när bandet åker ut på vägarna och spelar. Minnesvärda kvällar gör sig påminda och stöper replokalen i en melankolisk känsla. Juldagen på Drunken Horse Saloon med Tommy Körberg och Markoolio - de rockade som fan. Bridge 72 i Gustavsberg, då de körde rökmaskinen så hårt att brandkåren skickade dit sex rökdykare. Atmosfären i Öltälten och på MC-träffarna. Minnen som idag känns längre bort än någonsin.

 

– Vi kommer aldrig att lägga ner, vi har så kul ihop, säger Janne Roth.

 

I samband med coronavirusets framfart gjorde Joachim, tillsammans med eleverna på Visättraskolan, en låt om att tvätta händerna. Janne gick igång på idén och sporrade Joachim att skriva en liknande text till Benzin. Sagt och gjort. Låten släpps på internet om en vecka, men de bjuder på en förhandslyssning. Janne greppar gitarren och slår an en klassisk blues tolva i stil med Elvis Presley's “If you looking for trouble, you come to the right place”. Samtidigt går Joachim fram till micken och sjunger:
 

 “I was walking down the street

minding my own business

When i heard on the news

of the dreadful illness
 

Everybody wearing masks and washing hands

And no toilet paper on the lou

Oh ma, I got to go!
 

Its the corona blues its the corona blues

So have you heard the news Its the corona blues”
 

Plötsligt öppnas dörren till replokalen och Jannes fru uppenbarar sig: 

– Har ni lekt färdigt nu pojkar?