Appen guidar dig till Huddinges offentliga konst

Är du trött på att sitta hemma och stirra på tavlorna i vardagsrummet och saknar du att skåda konst på museer? Med hjälp av en app kan du bege dig ut på en coronasäker konstvandring bland den offentliga konsten, och upptäcka utbudet som finns runt om i Huddinge

I appen finns information om var man hittar offentlig konst i Huddinge, vad verket heter och konstnärens namn och bakgrund. Dessutom innehåller appen bakgrundsfakta som man annars kan ha svårt att få tag på, som är viktig för att förstå att det finns en lång process bakom konstverket, säger Rebecka Walan.

– Det brukar finnas en skylt vid konstverket men sen vet man inte mer. Vi vill vara länken mellan konstnären och länsinvånarna.

 

Appen som har laddats ner 1289 gånger sedan den lanserades för ett år sedan är ett pågående arbete. Under året har ytterligare två kommuner lagts till, Lidingö och Österåker, och fler offentliga konstverk från Huddinge ska läggas in i appen för att utöka konstrundan, berättar Rebecka Walan.

 

Utöver Huddinge finns appen idag för sju andra kommuner - Lidingö, Nacka, Solna, Täby, Upplands-Bro, Värmdö och Österåker - och presenterar förutom den offentliga konsten som finns på våra gator och torg även konst som finns i länets sjukhusentréer.

Upptäck konsten finns att ladda ner på App Store och Google Play.