Blen. Foto: Pontus Esse Carmback/Art by Esse

R’n’B-doldisen Blen om samarbetet med Aki: "en ljusglimt det här året"

Artisten Blen är aktuell med Alby-bon Akis album “Tack”, där hon gästar på låtarna “Tömmer magasin” och “Hemma bäst”.

 

Det är inte första gången som Blen samarbetar med Aki. Senast gästade hon på Akis album “Skokartongen” och han i sin tur gästade Blens låt “Paus”.

 

– Vi har jobbat ihop länge och med det har vi också utvecklat en fin relation. Vi är ganska lika i vårt tänk. Jag är tacksam att få jobba med Aki. Aki och Labyrint har betytt mycket för svensk musik i sin helhet men främst för oss som kommer från samma områden som dom.

 

Du har sagt i tidigare intervjuer att du föredrar live-spelningar framför att stå i studion. Hur har det här året varit för dig?

 

– Det har varit utmanande på många sätt. Jag hittar exempelvis inspiration när jag är ute bland människor eller hänger med mina vänner. Det är svårt att skriva om bättre tider när det ser ut som det gör. Som artist får jag energi av att stå på scenen och av mina lyssnare. Samarbetet med Aki var en ljusglimt det här året. Att spela in solo-grejer har varit lite svårare.

 

Vad har du haft för dig under hösten?

 

– Det här året har det varit mycket känslor och tankar om att hitta sin plats i världen. För mig har det också varit att hitta nya sätt att uttrycka mig på musikaliskt. Både hip hop och R'n'B scenen har ändrats så när jag ser en trend försöker jag hitta nästa.

 

Vad kommer härnäst för Blen?

– Nu är mitt fokus att börja skapa egen musik igen. Jag vill hitta tillbaka till roten av mitt skapande - det som är kul. Det känns lättare nu när R'n'B-scenen i Sverige är på uppgång och allt fler kvinnor gör sig hörda.Och nu har R’n’B har sin egen kategori på Grammis. Håll utkik 2021.