Mimmi Rosendahl Foto: Sara Norrback Carlsson

Hallå där Mimmi Rosendahl!

Sångerska och sångpedagogstudent på Stockholms musikpedagogiska institut (SMI).

Du har flera musikprojekt på gång, bland annat ett med Riksteatern?

- Ja, jag fick en förfrågan från skolan om jag ville delta i ett tekniskt projekt i samarbete med Riksteatern, som undersöker möjligheterna att spela musik tillsammans på distans. SMI kommer använda det i undervisningen för att kunna ha till exempel pianolektioner över länk. Man kan läsa mer om tekniken på Nordic center for digital presences hemsida.

Hur såg din medverkan ut?

- Jag sjöng på teatern i Hallunda och såg pianisten, som satt på SMI, på två skärmar. Fördröjningen oss emellan var bara fem millisekunder, hade han istället suttit i samma rum hade den faktiskt varit längre!

Hur lång tid har du kvar innan du själv kan börja ta emot sångelever?

- Tanken är att vi parallellt med utbildningen ska jobba med elever. Under julledigheten börjar jag arbeta med en sångelev hemma i Nynäshamn där jag bor. Jag jobbar också som musiklärare på 25 procent, med elever från förskoleklass upp till femman.

Du är också aktiv som sångerska själv med ett eget företag, har du några framträdanden planerade inför julen?

- Jag kommer vara Lucia i Nynäshamns kyrka samt delta med ett sånginslag i församlingens adventskalender på Youtube! Där publiceras något varje dag fram till julafton.

 

Du sysslar med flera olika musikgenrer, vilken ger dig mest kreativitet?

- Det är nog att skriva egen musik, där känner jag mig som mest fri och kreativ! Det brukar bli någon slags soft rock med inslag av country. Men jag har många idéer som jag vill göra verklighet av. Det skulle vara roligt att skriva en barnopera till exempel. Rent röstmässigt känner jag mig nog mest fri när jag sjunger klassisk musik eller opera.

 

Då kan vi alltså se dig på Nynäshamns församlings Youtubekanal snart?

- Ja, den fjärde advent syns jag i kalendern som jungfru Maria!