Passgurun. Sats passledare Kim Loke leder flera gånger i veckan träningsentusiaster genom olika typer av träningspass på gym. Foto: Lisa Bengtsson.

Crosstraining – populäraste träningen

På Sats i Huddinge centrum är det crosstraining som lockar flest deltagare. Crosstraining är en mix av styrketräning och kondition som tränas i intervallform där varje deltagare får utföra en viss övning en viss tid för att sedan växla till nästa övning.

På Sats finns det möjlighet att träna crosstraining tre dagar i veckan. Kim Loke personlig tränare på Sats och en av tränarna som leder crosstrainingpasset anser att träningsformen passar de allra flesta.

– Det behövs en viss grundträning för att orka med passet, men annars går det oftast att justera övningarna lite och träna efter sina egna förutsättningar.

Kim Loke menar också att han med de 26 deltagare, har en möjlighet att hjälpa dem som inte har tränat förut, vilket inte alltid hinns med i större grupper. Även om passet är populärt och nästan alltid fullt så lyckas träningsformen inte locka lika många män som kvinnor.

– Det finns fortfarande en idé om att passträning bara är för tjejer, säger Kim Loke.

Camilla Frick var en av många som deltog i träningspasset

Är det här ett pass du brukar gå på?

– Nej, det var första gången.

Vad tyckte du om passet?

– Det var ett bra pass! Jag gillade intervallerna. Det var tufft och intensivt.

Kan du tänka dig att vara med på crosstraining igen?

– Ja! Vem skulle du rekommendera passet till? Till de flesta, men kanske inte nybörjare eftersom passet är så pass tufft.

 

Nytt i Flempan har även skrivit en recension om passet.

 

I Huddinge finns det stora möjligheter att träna. Grafiken ovan visar alla gym i Huddinge. Jonathan Bergström, Sara Högbom och Keyvan Zarea-Ganji har sammanställt grafiken.