Christopher Gozzi stod för en assist i gårdagens match mot Sollentuna. Foto: Shervin Nasiri

Huddinge tog ny
skalp utan att övertyga

Efter tio dagars vila var Huddinge på onsdagskvällen tillbaka i spel. Matchen mot Sollentuna i SVEAB Arena slutade med en vinst och segermaskinen Huddinge fortsätter på den inslagna vägen.

Matchen startade i ett rasande tempo, vilket ledde till en hel del slarv och utvisningar för båda lagen. Huddinge förde spelet men hade stora problem med Sollentunas kontringsspel, samtidigt som man slarvade i det egna försvarsspelet.

En utvisning för Huddinge med sex minuter kvar av perioden utnyttjades av Sollentuna. Efter en tilltrasslad situation framför Huddingemålet tryckte Ludwig Ekman in 1-0 till hemmalaget.

Vanligtvis effektiva Huddinge gick inte att känna igen. Trots att man vann skotten gick man till periodvila i underläge. Ett underläge som kunde varit större då det var Sollentuna som skapade de vassaste chanserna.

– Det är ganska jämnt, men vi måste gå in hårdare i närkamperna. Nu har vi fått igång benen och kommer komma ut med mer fart i andra, sade Huddinges Simon Stensson efter den första perioden.

 

Dominans av Huddinge

Matchbilden i början av andra liknade den första perioden. Huddinge förde spelet och Sollentuna satsade på kontringar.

Efter en ful knätackling på Erik Rosén i andra perioden blev William Carlén i Sollentuna utvisad. Huddinges efterföljande powerplay ledde till än mer dominans i spelet. Trots att Sollentuna klarade av spelet i boxplay var man fortsatt tillbakapressade.

16:12 in i perioden satte tillslut Robin Sjörén pucken i mål för sitt Huddinge framspelad av Marcus Lissäng. Lagen gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

Dramatisk avslutning

Huddinge fortsatte sitt höga presspel i tredje. Sollentuna stötte upp då och då, men mer än ett friläge skapade de inte. Tillslut fick Huddinge betalt för sitt presspel när Rasmus Dahlberg-Karlsson rakade in 2-1 assisterad av Christoffer Gozzi. 

Efter målet fortsatte Huddinge starkt och pressade Sollentuna att dra på sig onödiga utvisningar. Trots att Sollentuna spelade boxplay i slutet av matchen lyckades man skapa en sista chans till kvittering. En vunnen tekning i offensiv zon ledde till ett skott i ramen med bara fem sekunder kvar.

Resultatet speglar matchbilden och Huddinge vinner ännu en match. Men Huddinges assisterande tränare Mikael Österblom var inte nöjd med spelet i matchen.

– Visst vinner vi matchen men det här är en av de sämre matcherna från vår sida den här säsongen. Vi är klara för allettan och har varit lediga i tio dagar. Försvarsspelet i den här matchen kommer inte att hålla i Allettan. Nu kör vi vidare och det blir bättre matcher från vår sida framöver, sade Mikael.