Andreas Lindqvist visar några trix i Capital bikepark. Foto: Philip De Giorgio

Andreas Lindqvist visar några trix i Capital bikepark. Foto: Philip De Giorgio

Visättra cykelpark bygger nytt

Med en tio minuters promenad från Flemingsbergs station finns Capital bikepark. Där har det byggts en del och en ny Spine-ramp kommer att invigas i vår. – Den gamla ruttnade. Flera hörde av sig och vi valde då att göra en ny, säger Andreas Lindqvist, upphovsmannen till hallen tillika världsmästare i BMX.

Capital bikepark slog upp portarna 2005 och har ökat i åkarantal år för år. Hallen är byggd för BMX, men alla är välkomna. Besökare kan också åka MTB, kickbike, skateboard eller inlines i ramperna. Idén till en bikepark i Visättra fick Andreas när han för lite mer än tio år sen behövde ett ställe att träna på.

– Jag tävlade och livnärande mig på BMX och behövde något bra ställe där jag jämt kunde träna. Då finansierade jag bygget och drog igång anläggningen, säger Andreas.

Föreningen Capital bikepark locals driver hallen och samtalar nu med kommunen om att bygga ut ytterligare, detta för att få plats med ännu fler åkare.

– Vi är i ett mellanskede, vi har många nya aktiva åkare och kommunicerar med kommunen för att renovera hallen att bli ännu bättre, förklara Andreas.

Han fortsätter och berättar om konceptet med hallen,

– Alla ska alltid vara välkomna. Gamla som unga och oavsett vad man åker på, avslutar Andreas. 

– Det bästa är att hoppa på boxjumpen, säger Oliver, 7år. Foto: Philip De Giorgio