Cirka 20–30 fotbollssugna vallfärdar varje helg till Vistaskolan. Foto: Lasse Jansson

Cirka 20–30 fotbollssugna vallfärdar varje helg till Vistaskolan. Foto: Lasse Jansson

Fotboll för alla

Är du sugen på att spela inomhusfotboll under helgen men vet inte var? Då kan du bege dig ut till Vistaskolan i Huddinge som ligger tio minuters gångpromenad från Flemingsbergs Centrum.

För 10 år sedan startade Marco Villegas, ordförande i Active power movement, verksamheten Drop in fotboll efter att ha pratat med bröderna, vännerna och kommunen. Verksamheten startades främst för att sysselsätta barn och ungdomar men även vuxna som trampade snett och drogs med till dåliga kretsar.

Sedan starten har Active power movement arrangerat Drop in fotboll som hålls i olika delar av Stockholm inklusive Huddinge. Varje helg finns möjligheten att spela fotboll oavsett ålder.

– Vi har fotbollen varje fredag och lördag på kvällen. Vi har ingen bestämd tid när vi slutar utan det spelas tills alla blir trötta.

Men fotbollen är inte bara för killarna utan även tjejer är välkomna att delta. Marco Villegas berättar att det brukar dyka upp ett par tjejer under helgen som är med och deltar. Ibland så finns det tjejer till och med som spelar bättre än killarna.

– Vi försöker nå ut till tjejer och en så länge har vi ingen Drop In enbart för tjejer. Däremot har vi tänkt skapa en om vi ser att det finns ett behov.

Det brukar bli ganska mycket folk som samlas under helgen för att spela fotboll. Oftast brukar det komma mellan 20-30 personer från olika åldrar som sedan delas upp i fyra till sju lag. Att delta är kostnadsfritt för barn och ungdomar. De vuxna betalar en mindre slant.