Jussi Kontinen: Vi har en bra säsong framför oss

Av Alexis AG
Säsongstarten närmar sig för Huddinge IF som i år har siktet inställt på att sig upp till Division 1 Norra. Nytt i Flempan har pratat med huvudtränare Jussi Kontinen.

– Spelet har sett bra och stabilt ut.

Hur är känslan i truppen?

– I år är vi väldigt optimistiska. I fjol gjorde vi en bra säsong och kom 3:a. Till denna säsong har vi har bytt ut och tappat flera spelare, men vi har också förstärkt med nya styrkor och kvaliteter, så vi är optimistiska. I år är vi överlag ännu starkare.

 

Hur har försäsongen gått?

– Resultatmässigt har det inte varit någon höjdare. Lite som förra året så blandar vi och ger. Vi har mött division 1-motståndare, där vi spelat bra och jämnt men förlorat med udda mål. Spelet har sett bra och stabilt ut så vi har inget att skylla på, vi har en bra säsong framför oss.

 

Vad är målet för kommande säsong?

– Vi har ett eget mål att försöka förbättra vår placering från förra året. Kommer vi på andra plats så kvalar vi och kommer vi 1:a kvalificerar vi oss direkt. Så målet är utan att vara blyg uppflyttning.

 

Några visdomsord respektive tankar du delar med dig av till dina spelare inför match?

– Jag har egentligen inget jag brukar säga, men om man inte tror saker o ting, oavsett vad man gör kommer det aldrig funka. Så tro och framtid. Det är väl de två orden som alltid är med någonstans.

 

Vad är det bästa med(att träna) Huddinge IF?

– Att vara en del av ett nytt Huddinge IF där vi vill att fler egenproducerade huddingeprofiler i föreningen ska utvecklas i sund träningsmiljö. Utifrån dem premisserna trivs jag väldigt bra i och jag hoppas att det fortsätter så.