Början av löpspåret vid Källbrink. Foto: David Gorringe

Här är Huddinges ultralöpare

Våren är på språng och Huddinge AIS Långdistansare drar ut i spåren för att springa in vårvärmen. Gruppen varierar och anpassar träningen till varandra. De värderar gemenskapen högt då alla ska ha kul och trivas på träningen.
Långdistanslöpning är allt längre än 5 Km
Ett maraton är 42,195 Km
Ultralöpning är allt längre än ett maraton

Huddinge AIS är en friidrottsklubb som inriktar sig på en mängd olika sporter. Inom friidrottsklubben finns en grupp som inriktar sig på långdistanslöpning. I tisdags var jag på plats i kallbrink när de begav sig ut i spåren.

 

Många i gruppen har tränat hela livet och några av löparna i Långdistansgruppen är riktigt snabba. Trots det är alla välkomna, oavsett prestationsnivå. Lisa Anderson, tränare för långdistansgruppen menar att gruppen är till för alla.

–Vi är ju med i Huddinges friidrottsklubb och det skrämmer många att man måste vara bra för att vara med, men så är inte fallet.

 

Träningarna är utformade för att alla ska kunna hänga med. ”Vi vill att alla ska kunna känna delaktighet.” säger Lisa Andersson. För att alla ska känna sig bekväma på träningarna och ha kul satsar de mycket på sammanhållningen. Medlemmarna i gruppen tycker att det är en av de bästa sakerna med träningarna. Catharina Eriksson, en av gruppens medlemmar, menar att gruppträningarna är perfekt kvalitetsträning, annars springer hon de flesta passen själv.

Erik som är ny i gruppen säger att stämningen är avslappnad, med bra bredd där man kan utvecklas som löpare.