Spårvägens cykelklubb på backträning Foto: Thomas Hugosson

Bra stämning bland sportarna

I veckan träffade jag flera olika grupper inom Huddinges sportliv. De är trevliga och tillmötesgående. De brinner för sport och sporrar varandra.

Gemenskap, vänlighet och passion för sport, detta gäller inom Huddinges sportliv. Förra veckan tittade jag och deltog i några sportaktiviteter runt om i kommunen. Själv tränar jag samtliga triathlonsporterna och det är dessa jag har undersökt. Under veckan har jag pratat med simmare, cyklat med cyklister och varit med på en löpträning.

 

Vad jag först noterade var att människorna är trevliga och tillmötesgående. När jag kom som journalist var de inte rädda för att öppna sig och svara på mina frågor. Trevliga konversationer och skratt under träningarna visar på stark gemenskap och sammanhållning. Detta försämrar inte kvaliteten på träningen då grupperna hela tiden sporrar varandra till att bli bättre.

 

Däremot har Huddinges simhallar inga 50-metersbassänger. Något som i min mening krävs när man simmar. Det finns även rum för förbättring inom cykelsporten. Här kan cykelvägarna och vägrenarna ses över för att underlätta att komma ut ur kommunen.

 

Allt som allt är Huddinge en bra kommun för den som vill utöva sport, både i grupp eller ensam. Här finns det en förening för allt och de jag besökte är tillmötesgående och vänliga. De är seriösa och aspirerar mot att bli så bra de kan bli och samtidigt ha roligt på vägen.