Fleminghallen delar lokaler med stormarknad. Foto: Joel Levonen

Fleminghallen klar
– Då invigs den

Den nya sporthallen vid Flemingsbergs station ska invigas 16 september. Efter förseningar med bygget ska hallen stå klar i höst. –Vi behöver fler idrottshallar i kommunen, säger Linda Örneblad som är verksamhetschef på Huddinge kommun.

I mars klargjorde Kultur- och fritidsnämnden i Huddinge att öppnandet av den nya Fleminghallen blir försenat. Detta berodde på att markarbetet runt platsen inte var färdigt. Men nu har den efterlängtade sporthallen fått ett datum.

– Huddinge saknar den här typen av arenor, vi behöver fler idrottshallar i kommunen, säger Linda Örneblad som är chef för idrott och anläggning i Huddinge kommun.

Enligt Linda Örneblad ska hallen främst drivas av kommunen. Under arbetets gång har det förts diskussioner om att vissa delar av hallen ska säljas ut till privata aktörer, men det är inget som är fastställt i dagsläget.

– Skanska äger fastigheten och vi hyr av dem. Vi börjar med att driva Fleminghallen med egen personal. Vad som händer i framtiden får vi se, säger Linda Örneblad.