Tekning under ishockeymatchen mellan Huddinge och Södertälje.

Huddinge var steget efter SSK under torsdagens match. Foto: Joel Levonen

Säsongen över för Huddinge IK

Av Joel Levonen
Huddinge förlorade torsdagens ishockeymatch mot Södertälje med 2-4. Storpublik och tufft spel räckte inte för att ta hemmalaget vidare till allsvenskan.
Målskyttar Huddinge: Christoffer Gozzi och Gustav Björklund
Målskyttar Södertälje: Anton Holm (2), Felix Maegaard-Scheel och Adam Hansen Skott: 27-24
Utvisningsminuter: 35-37 Räddningsprocent Huddinge: 83,33
Räddningsprocent Södertälje: 92,59 Publiksiffra: 1 261

Det var hög stämning i Björkängshallen under torsdagskvällen när Huddinge tog sig an Södertälje i kampen om en kvalplats till allsvenskan. En seger var ett måste för att hålla HIK:s förhoppningar vid liv. Men hemmalagets insats räckte inte hela vägen.

Efter dryga kvarten spelad satte Anton Holm 0–1 för Södertälje. SSK var det spelförande laget och kvällens andra mål för Anton Holm kom med endast 20 sekunder kvar av första perioden.

I början av andra perioden steppade Huddinge upp sitt spel och matchen tog fart. Bara 5 minuter in reducerade Christoffer Gozzi för Huddinge till 1-2. Gästerna replikerade kvickt ett par minuter senare – men Huddinge som fått fart på sin offensiv satte viktiga 2-3 före den sista pausvilan.

I mitten av tredje perioden gjorde Södertälje 2-4 i power play – vilket också blev slutresultatet. Därmed var HIK:s resa mot allsvenskan över för den här gången.

Nästa match är på söndag klockan 16:00 då Huddinge möter Troja/Ljungby på bortaplan.