Parken ekar tom i väntan
på invigning

I Vårby gård ligger just nu en nybyggd skejtpark till synes redo för användning. Men den ekar tom på människor. Tjugo meter bort skejtar Philip, William och Issatay, trånande efter den nya fina skejtparken som inte än är invigd.

Det är fredag eftermiddag i Vårby gård. Vid skejtparken står tre arbetare och sätter upp och lagar stängsel kring parken.

Killen som stängslar av berättar att kommunen planerar en invigning. Anledningen till att parken nu stängs av är för att grönområdet runt parken inte har rotat sig ännu och därför kan man inte heller använda parken.

När arbetarna packat in alla sina verktyg och två av dem har åkt från platsen, börjar den tredje åka i parken. Trots det nylagade stängslet.

På dansbanan under tunnelbanan träffar jag, Philip, William och Issatay, bara tjugo meter från den nu avstängslade skejtparken. De är lite uppgivna, de hade sett fram emot att åka i parken i fredags.

Vad betyder parken för er killar?

– Ändå ganska mycket med tanke på att vi har bara en street park i Bredäng, det blir inte så långt att åka nu. Skateparken som finns i Vårberg är helt ologiskt byggt, och uppenbarligen inte byggd av skejtare själva, säger William

Killarna berättar att det är spänningen och utvecklingen som är roligast med att skejta. Det är också väldigt bra träning av balans. Det är en sport för alla. Övning ger färdighet som med så mycket annat, därför skulle de vara roligt om parken öppnade.

– Det verkar ju uppenbarligen inte vara något fel på parken då han skejtar där borta innanför stängslet. Men … jaja … Just nu är målet för oss att bara ha roligt när vi skejtar, vi har alla skejtat så länge vi kan minnas, berättar Issatay.

Killarna blickar framåt, de berättar att framtiden kanske det skulle vara kul med sponsring om man känner att skejt är något man vill fortsätta med. Man blir bättre och utvecklas. Men för att kunna utvecklas behöver man ha en plats att åka.

Nu ser de alla mycket fram mot att parken skall invigas. Nytt i Flempan har försökt nå kommunen om exakt datum för invigningen men har inte fått svar.