Huddinges målvakt Kevin Strimer i farten. Foto: Robert Lindberg

Stabilt försvarsspel bäddade för seger

Huddinge IF besegrade Värmbols FC med 2-0 i måndags. Matchen spelades på Källbrinks IP och var Huddinges första hemmamöte för säsongen. Tränaren Jussi Kontinen ser en positiv utveckling i laget.

Det var en jämn första halvlek som spelades innan Huddinge kopplade greppet. I den 50:e minuten tog Huddinge ledningen genom Lamin Allen på en retur efter att Jonatan Almendra dragit på ett skott i stolpen. Matchen gick vidare och med bara kvarten kvar att utökade man ledningen. Irvine Loyanda rullade in 2-0 framspelad av Jonatan Almendra, vilket också blev slutresultatet.

– Stämningen var god i laget. Vi har höga mål på oss själva och det var en lättnad med första segern för säsongen, säger Jussi Kontinen som är huvudtränare för Huddinge.

Efter premiärförlusten mot Sylvia har Huddinge börjat hitta formen.

– Matcherna var relativt lika. Däremot hade inte Värmbols lika många målchanser och vi tog till vara på våra. Vi var mer kliniska i spelet, fortsätter Jussi Kontinen.

På lördag väntar en bortamatch mot Värmdö IF och förväntningarna är höga.

– Vi möter dem i ett perfekt läge i säsongen. De har inlett lite svagare och börjar få press på sig. Vi kommer från en vinst och har ett stabilt spel bakåt. Under veckan har vi utvecklat vårt anfallsspel och blivit stabilare där med, säger Jussi Kontinen.