Här stängslas parken av.

Här stängslas parken av. Foto: Cecilia Jönsson

"Syftet är att få mer gemenskap"

Bygget av en ny skejt-park i Vårby började med ett medborgarförslag. Beslutet togs och parken skulle byggas i Vårby gård. Det är mycket tanke och planering bakom designen och bygget av parken. Johan Sandström som varit involverad i planeringen, berättar om designen och processen bakom bygget.

Killen som har designat heter Stefan Hauser, han har byggt skejt-parker länge. Han var med och byggde den största parken i Malmö, och den i Rålambshovsparken.

– Jag och Tomas har varit med och bollat idéer om hur vi vill ha den. Designen kommer fungera. Det är fler som tror att designen kommer att fungera, den är av skejtare för skejtare, säger Johan Sandström.

 

Hur tänkte ni kring strukturen av parken?

– Från början var det tre etapper. En liten nybörjaryta, en mellanbowl, och en djup bowl. Det finns redan en yta för nybörjare på dansbanan så det behövs inte byggas ytterligare en i parken. Det finns lite för alla nivåer. Vi hoppas att det startas en förening så det kan bli lite lektioner i parken.

Vad betyder det för Vårby/Huddinge?

– Det är bra för integrationen tror jag. För skejtboard är en sådan sak som är bra för gemenskap. Det kommer naturligt. Om en person börjar skejta så kommer den att röra sig vidare ut. Det är det som är syftet med att ha parken, att få en gemenskap.

 

Hur är responsen från invånarna?

– Vi har inte hunnit få någon respons från invånarna. Men vi hoppas på att den stora invigningen blir bra. Vi kan fixa lite sponsring med brädor osv.

Hur känns det att få den byggd?

– Det har varit en lång process men nu känns det skönt att få den klar. Den ser bra ut och kommer fungera bra.