Här kan du träna i Huddinge

Av Erik Windolf

Utegym vid Källbrinks IP 

Om du vill göra marklyft, situps eller chins passar utegymmet vid Källbrinks IP dig. Utegymmet är ganska litet till ytan men ger möjlighet till flera övningar. Här finns också ytor där du kan stretcha. Den som vill styrketräna med redskap kan dessutom söka sig in på Källbrinks IP.

Naturgym vid Visättra sportcenter

Vid Visättra sportcenter finns ett stort naturgym, helt byggt i trä. Olika redskap och stationer som möjliggör situps, marklyft, ryggdrag och dips finns här. Här går det också att träna sin balans och sina axlar samt göra upphopp och knäböj.  

Utegym i Rådsparken

I Rådsparken, nedanför polishuset finns ett användbart utegym. Här använder du din egen kroppstyngd som motstånd. Utegymmet är byggt i metall och har redskap för många delar av kroppen.

Utegym i Skeppsmyreparken

Utegymmet i Skeppsmyreparken har ett underlag av barkflis och möjliggör många sätt att träna. Här kan du göra stående crosstraining och träna rygg och överkropp. I utegymmet finns dessutom möjlighet att göra situps och pullups.

Ågesta friluftsområde

Utegymmet i Ågesta drivs av Stockholms stad och är byggt i trä. Här finns en särskild yta för stretching samt redskap för bänkpress, armgång, marklyft. Andra aktiviteter du kan ägna dig åt är axelpress, dips, upphopp och balansträning.

Hinderbana och utegym i Nytorps mosse

Intill hinderbanan i Nytorps mosse finns ett utegym med flera olika redskap. Hinderbanan består av klätterhinder, armgång, balansgång, kryphinder, armgång samt en vägg att ta sig över.

 

Grafik av Line Lundin