Spelarna förbereder sig inför säsongen.

Huddinge IF satsar på ligavinst

På lördag inleds säsongen för fotbollslaget Huddinge IF:s damer. Revanschlusten är stor då laget degragerades en division inför denna säsong. Segeltorps IF blir första laget att ta sig an för Huddinge.

Klockan är 19.00 på Källbrinks IP. Huvudtränare Stefan Thomasson och lagledaren Roger Johansson är tidiga till försäsongens sista träning. Trots att laget åkte ur division två förra säsongen är självförtroendet och humöret på topp.

Laget har tränat hårt tre gånger i veckan under försäsongen och i truppen finns fler än 23 spelare. Målet för säsongen är de båda överens om.

– Vi vill upp. Det finns inget annat, säger Stefan Thomasson.

Förra året slutade i en riktig rysare då lagets öde avgjordes på grund av ett mål. De var tvungna att vinna den sista matchen mot Stuvsta för att hålla sig kvar. Matchen slutade 1-1.

"Ingarö är svårspelade"

Trots att laget nu spelar i en lägre division är respekten för de andra lagen stor. Sätras B-lag anses vara den största konkurrenten. Både Stefan Thomasson och Roger Johansson tror att matcherna mot dem blir avgörande. Men det finns också andra lag att hålla koll på.

– I den här ligan kan alla vinna mot alla. Ett lag som Ingarö IF är väldigt svårspelade, säger Roger Johansson.

Lagets styrka är tekniken och samspelet. Stefan Thomasson ser inte att Huddinge har några speciella nyckelspelare. Han menar att det istället är laget i sin helhet som är nyckeln.

– Vi har många lagspelare och gillar att spela boll. Vi har tekniska spelare som sällan slår långbollar. Försvararna är spelskickliga och mittfältarna är riktiga bollvinnare.

Segervissa tränare

Inför lördagens match mot Segeltorps IF tror de båda på seger.

– Jag tror på vinst. Vore tjänstefel att tänka annat, avslutar Roger Johansson.

Stefan håller. Han menar att seriepremiärer alltid är svåra men att moralen är väldigt bra i laget.

Matchen spelas på lördag den 21 april klockan 16.00 på Källbrinks IP.