Stuvstabon Tommie Lindblom blev snabbaste Stockholmaren.

God teknik gjorde Huddingebon Tommie Lindblom till snabbaste 08 i världens längsta lopp. Foto: Richard Ström/ Red Bull Content Pool.

"Jag växer med titeln"

Nordenskiöldloppet är 22 mil långt och tar närmre 12 timmar att genomföra–för de allra snabbaste.

– Visst blev jag trött och hungrig, men kroppen klarade sig bra, säger Stuvstabon Tommie Lindblom som blev snabbaste deltagaren från Stockholmsområdet.

En vecka efter världens längsta skidlopp, Nordenskiöldloppet, ringer Nytt i Flempan upp Tommie Lindblom.

– Jag har fortfarande lite ont i en hand men annars känns det bra, säger den 49-årige skidentusiasten.

Tommie Lindblom blev Stockholmsområdets snabbaste deltagare i det 22 mil långa loppet. Det tog 14 timmar och 57 sekunder för honom att avverka sträckan mellan Purkijaur och Jokkmokk. Hans goda teknik är en förklaring till framgången.

– I det här loppet stakade vi oss fram. Det är tufft att göra utan rätt teknik. Själv är jag en tekniknörd som egentligen är ganska klen, säger han.

"Ville veta vad som väntade"

Loppet var upplagt på ett sådant vis att deltagarna vid en viss punkt vände och åkte samma väg tillbaka. Något som tilltalade Tommie Lindblom.

– Det var skönt att veta vad som väntade. Om det skulle komma någon backe eller liknande, säger Tommie Lindblom.

Att åka fort är så klart en önskan hos många som deltar i ett lopp, men Tommie Lindblom verkar vara mest imponerad över de som härdade ut längst. Det var inte musklerna som tog mest stryk. Jobbigast var att stå i ett par pjäxor en hel dag.

– Att vara snabbast i Stockholmsområdet är jättekul och jag "växer med titeln", men jag känner att alla är vinnare. Jag är imponerad över de som fortsätter hela vägen, säger Tommie Lindblom.

Många mil på rullskidor

Att han kom på 32:a plats i loppet och var snabbaste "nollåttan" verkar knappast bero på tur. Under ett år åker Tommie Lindblom mellan 500 och 600 mil rullskidor. Många av dessa mil åker han tillsammans med andra medlemmar i Stockholms rullskidklubb.

Nu ser Tommie Lindblom fram emot den första söndagen i november. Då ska han för sjätte året i rad arrangera Vasarullen. Ett äventyr på rullskidor där deltagare med olika förutsättningar ska försöka klara nio mil.

Men fram till november väntar många mil på asfalt och snö för Tommie Lindblom att slipa på sin teknik…