Tio sjöar där det nappar

Av Erik Windolf
Magnus Nylund, ordförande i Långsjö Gömmarens Fiskevårdsförening har haft sitt fiskeintresse länge. Nu uppmanar han intresserade att skaffa fiskekort.

– När kompisarna började satsa på fotboll och andra sporter så valde jag fiske. Jag är uppvuxen i Botkyrka kommun, ett stenkast från Huddinge. Så jag har varit mycket vid Gömmaren och andra sjöar i kommunen, säger Magnus Nylund.

Långsjö Gömmarens fiskevårdsförening är engagerade i fiskebeståndet i Gömmaren, där man tillför ny fisk som entusiaster kan försöka få på kroken. Magnus Nylund vill betona vikten av att skaffa fiskekort på de platser där ett sådant krävs.

– De pengar vi får in från fiskekortsförsäljning går till arbetet med att plantera ädelfisk i sjön. Vi behöver de intäkterna, säger Magnus Nylund.

Så till den som är sugen på att fiska efter storfångsten, glöm inte Magnus Nylunds uppmaning: se till att du har behörighet där det krävs. Var du behöver tillstånd går att se på kartan ovan. Så leta upp en sjö nära dig, skaffa fiskekort om det behövs och hoppas på fiskelycka.