Flemingsbergs IK

Flemingsbergs IK i sina matchtröjor för Mustaschkampen. Foto: Kjell Linder.

Viktig derbymatch väntar för mustaschprydda Flemingsbergs IK

Av Hanna Grelsson
Ikväll är det dags för derby i HockeyTvåan Östra B mellan Flemingsbergs IK och Segeltorps IF. Nytt i Flempan tog ett snack med Flemingsbergstränaren Fredrik Strandfeldt inför matchen och om lagets deltagande i Mustaschkampen.

Flemingsbergs IK ligger på femte plats i tabellen medan Segeltorps IF ligger en plats under, med en match mindre spelad. Laget att slå är Värmdö HC som ligger på den eftertraktade fjärdeplatsen. Men att matchen ikväll handlar om ett derby verkar inte vara något som tränaren Fredrik Strandfeldt tycker är speciell, men den är viktig av en annan anledning.

Hur känns det inför matchen ikväll?

 – Det känns bra. Vi är i princip skadefria och kommer med det bästa laget. Det är en viktig match med bara två omgångar kvar. De fyra bästa lagen går vidare till den högre serien och vi krigar om samma plats, säger Fredrik.

Laget har i år engagerat sig i Prostatacancerförbundets initiativ Mustaschkampen nu under november månad, som stödjer kampen mot prostatacancer.

– Vi går alla runt med mustascher nu. Vi har även en budgivning på vår hemsida om spelarnas gula matchtröjor som är speciellt framtagna för matcherna under november, säger Fredrik.

Någon som verkligen har satsat på initiativet är Flemingsbergs målvakt Robin Elfvengren förklarar tränaren.

 – Han har gått all in för det här, gått till barberare och sparat i flera månader.

Hemmatränaren är optimistisk inför kvällens match. 

– Jag tror att vi vinner såklart. Vi vann sist med 2-1, men det var en tajt match. Segeltorp är bra!

Följ Nytt i Flempan på Twitter för en live-rapportering av matchen.