Målfirande. Foto: Huddinge Hockey

Toppstriden tätnar efter Huddingeförlust

Tabelltoppen mellan Huddinge och Visby/Roma blir allt tätare efter att serieledarna tappat poäng på hemmais. Matchen slutade 4-5, ett resultat som Huddingetränaren Fredrik Mälberg inte alls var nöjd efter gårdagens match.

Seriefinalen mellan Huddinge Hockey och toppkonkurrenten Visby/Roma blev en tillställning som präglades av ett stort antal utvisningar, nämligen 24 stycken, något som Huddingetränaren Fredrik Mälberg inte uppskattade.

– Jag tycker inte att det blev så mycket till match. Vi fick ju inte möjligheter att spela, de var bara en massa utvisningar hela tiden. Vi har ganska få chanser att få spela ”riktiga” matcher så det är synd att vi inte får spela och visa oss från vår bästa sida när tillfälle ges, säger Fredik Mälberg.

Matchen som hade allt och lite till slutade tillslut 4-5 efter ett sent boxplay mål i andra perioden. Två målfarliga lag ställdes mot varandra och det var i powerplay som allt avgjordes. Efter 20 spelade minuter var ställningen 2-2 och lagen gick inte att skilja åt.

Eric Backman i aktion. Foto: Huddinge Hockey

I den andra perioden kom Huddinge ut som det starkaste laget och gjorde inom loppet av tre minuter två mål och vid resultatet 4-2 kändes ledningen trygg. Men Visby/Roma ville annorlunda. Innan period två blåstes av hade Visby/Roma gjort en imponerande upphämtning och gick in i periodpaus med en uddamålsledning efter ett sent boxplaymål av Markus Kinisjärvi. 4-5 blev också slutresultatet efter en tempofattig sista period där Huddinge inte orkade resa sig och vända.

– Om man släpper in mål när man är en man mer så ska man inte vinna hockeymatcher, så det är bara att skämmas och ta nya tag, säger en besviken Fredrik Mälberg efter uddamålsförlusten.

Slutresultatet innebär att Visby/Roma klättrar upp på 35 poäng och delar därmed serieledningen med Huddinge en poäng före serietrean Hudiksvalls HC.