Foto: Huddinge polisen

Huddingepolisens nya tränaruppdrag

Från och med första april kommer Huddingepolisen Ylva Martinsen bli ny huvudtränare för Damkronorna. Hon kommer ta över uppdraget efter Leif Bork som varit tränare i fyra år.

Ylva Martinsen (före detta Lindberg) är sexfaldig svensk mästare med tre olika lag. Hon har även vunnit två OS – medaljer med Damkronorna: Ett brons från Salt Lake City 2002 och ett silver från OS i Turin 2006. Till vardags jobbar Ylva Martinsen som polis och jagar brottslingar i Huddinge. Nu ska hon istället fånga nya utmaningar med Damkronorna.

– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn. När jag själv spelade var det en ära att dra på sig landslagströjan så det här känns såklart jätteroligt, säger Ylva Martinsen på svenska ishockeyförbundets hemsida.

Martinsen har tidigare varit förbundskapten för U18-landslaget och även varit tränare för AIK:s damlag.

– Jag har jobbat ett tag nu med generationen som är på väg upp till Damkronorna och jag har en bra relation med spelarna. Det är viktigt i och med att mitt jobb som huvudcoach är att få ut spelarnas fulla förmåga i tävlingssituationerna och utan en bra dialog fungerar inte det, berättar Ylva Martinsen.