Flottsbros anläggningschef Andreas Häggqvist.

Flottsbros anläggningschef Andreas Häggqvist. Foto: Isabella Grödén

Än är flåset igång i Flottsbro

Flottsbros skidanläggning i Huddinge har öppet ända fram till på söndag. Det är ovanligt att det är öppet så här länge berättar anläggningschef Andreas Häggqvist.
–Vi hade en ganska dålig början, men ett helt fantastiskt avslut.
Namn: Andreas Häggqvist
Ålder: 40 år
Familj: Dotter
Bor: Huddinge
Intressen: Cykel, skidåkning och Hammarby.
–5 backar
–3 liftar. En 4-stolslift, en ankarlift och en knapplift
–Kapacitet 4250pers/tim
–Fallhöjd 103 m
–Längsta pist 700 m
–Skiduthyrning
–Pulkabacke
–Värdshus med fullständiga rättigheter

Han pekar på det faktum att de inte kunde starta årets säsong förrän den 13 januari, det vill säga ovanligt sent. Då var det en halv backe som var öppen och en lift som var igång. Detta berodde på det varma vädret, det var helt enkelt inte kallt nog att sätta igång.

Betydligt bättre är det nu när vi träffar Andreas och ett antal besökare som bestämt sig för att spendera en av påsklovets soliga dagar i Flottsbros backar. I samtliga fem backar syns åkare, gamla som unga, proffs och amatörer.

 

 

 

 

 
Inte bara naturlig snö

Det är tack vare flåsande snökanoner, maskiner som skapar konstsnö genom att blanda kall luft och vatten, som snön ännu ligger packad i backarna. Ett koncept som Andreas och Flottsbro inte är ensamma om.

– Enbart natursnö har ingen skidanläggning öppet på, menar Andreas.

Han fortsätter med att säga att snökanoner både är dyra att köpa in och dyra att använda. Det är en kostnad som Flottsbro själva står för. De får inget stöd från kommunen.

Nästa vecka stänger backarna och aktiviteterna går över till bland annat mountainbike och till sommaren öppnar badplatsen.