På påsklovet kan man gå i fotbollsskola på Källbrink IP. Foto: Andreas Aura

Påsklovs-aktiviteternas tid är nu

Huddinge kommun rustar nu upp för påsklovs- och fritidsaktiviteter över hela kommunen. Huvudfokus är att aktivera barn och ungdomar, men alla aktiviteter uppmärksammas inte lika mycket.

Rådsparken, precis utanför Huddinge centrum, bjuder upp till hinderbanor för alla åldrar. Som vanligt finns också möjlighet för de allra yngsta att åka vagn bakom parkens åsnor. Andra aktiviteter för barnen för att komma i rörelse finns i Skogås racketcenter. För 20 kronor får badminton-intresserade tillgång till racket och boll. Huddingehallen erbjuder sim-coachning till alla åldrar från erfarna simlärare. I Vårbyhallen kan ungdomar från 10-12 år testa på sumobrottning och hoppborg, och i Björkängshallen kan barn mellan 6-15 år spela hockey med en hockeyspelare samt lära sig konståkning. För mer information, klicka här.

 

Källbrink

 

Men alla aktiviteter uppmärksammas inte lika mycket. På Källbrinks IP äger fotbollsaktiviteter för barnen rum. Utbildade ledare från fotbollsförbundet finns på plats för att hjälpa och coacha de unga fotbollsintresserade. För vuxna finns de sedvanliga träningsmöjligheterna tillgängliga, så som löpning i spåret och utegym uppe på IP.

Stefan Nilsson, som ansvarar för anläggningen, är kritisk till kommunens sätt att marknadsföra idrottsplatsen och dess aktiviteter under påsken.

– Helst skulle jag vilja ha en liknande webbsida som Flottsbro har. Idag hittar man endast information om idrottsplatsen via kommunens sida, och det är väldigt lite, säger Stefan Nilsson.

Nytt i Flempan har sökt Huddinge kommun för en kommentar, utan framgång.