Djurgården förlorade ännu en gång. Foto: Pixabay

Tung förlust för Djurgården

Av Angelica Hedlund
Jesper Pettersson, från Flemingsberg, gjorde en stabil insats trots den tunga förlusten mot Skellefteå. Efter 3 raka mål såg det ut att vara över för Djurgården. Men efter en sen kvittering slog Djurgården tillbaka och matchen gick till förlängning.

Namn: Jesper Pettersson

Gör: Back i Djurgården Hockey

Från: Flemingsberg

Ålder: 23

Pettersson och hans Djurgården mötte Skellefteå i den första ronden av semifinaler som spelas i bäst av 7 matcher. Djurgården dominerade i den första perioden och tog ledningen genom Markus Ljungh 9 minuter in i matchen. Med bara 2 minuter kvar av första perioden hade Dif pressat länge och fick till slut utdelning och utökade sin ledning till 2-0.

Skellefteå vänder

10 minuter in i andra perioden reducerade Skellefteå genom Jimmie Ericsson och matchen tog en ny vändning. Skellefteå avancerade och fick igång sitt spel. De sista 6-7 minuterna av andra perioden dominerades fullständigt av Skellefteå.

4 minuter in i tredje perioden kvitterade Skellefteå till 2-2 genom Pär Lindström. Tempot höjde sig bland djurgårdarna och hela Hovet sjöng i kör ”kämpa Djurgården”.

Med knappt 5 minuter kvar fick Djurgården en utvisning som ledde till powerplay för Skellefteå. Skellefteås nyckelspelare Oscar Möller gjorde 2-3 och vände därmed matchen från 2 måls underläge.

Djurgården kvitterar efter 3 raka mål av Skellefteå

Med 2 minuter kvar av matchen kom målet som fick alla djurgårdare att gråta av glädje, Linus Hultström kvitterade till 3-3 och förlängning var ett faktum.

Efter 20 minuters paus drog den första förlängningsperioden igång. Det var sudden death som gällde, vilket betydde att det första laget som gör mål vinner och matchen är slut.

I den 10:e förlängningsminuten gjorde Skellefteå mål på ett vackert sätt. Jimmie Ericsson hade pucken i egen zon, passade sig fram och avslutade med en dragning åt höger samtidigt som han gick vänster och petade in pucken vid bortre stolpen.

Pettersson och hans Djurgården möter Skellefteå igen imorgon i den andra semifinalen. Djurgården måste nu vinna 4 matcher för att gå vidare till final.