Alla kan spela i korpen. Foto: Oskar Kullander

Korpen – alla är välkomna

De första korpklubbarna startade 1912 i samband med Solskensolympiaden. Idag, efter mer än 100 år, finns det cirka 400 föreningar runt om i Sverige.
Ålder: 32 år
Familj: 3 systrar och 3 syskonbarn
Intressen: Idrott, baseboll och konserter
Bor: Skärholmen

Varesig du är revisor eller rockstjärna är du välkommen att ansluta dig till ett korpenlag. Och visst är det väl det som är charmen med just korpen, att det finns många olika människor med olika värderingar och olika mycket erfarenhet.

Korpen Huddinge Botkyrka

Korpen i Huddinge och Botkyrka har många aktiviteter.

– I nuläget finns allt från fotbollslag till parkourgrupper och pensionärer som tränar vattengympa. Vi har dessutom ca 30-40 volleybollspelare och 100 gubbar som spelar bandy på is, säger ordförande Jens Johansson.

Jens Johansson, ordförande för Korpen Huddinge Botkyrka. Foto: Antonella Shamoun

Totalt är det ca 700-800 medlemmar i Korpen Huddinge Botkyrka. Jens har precis blivit vald till sitt fjärde mandat och har därmed varit ordförande för Korpen Huddinge Botkyrka sedan våren 2015. På fritiden är han tränare för ett baseboll-lag och blev därigenom headhuntad av idrottsutvecklare vid Botkyrka kommun till att arbeta med korpen.

– Det är kul att vara här och jag gillar att jag kan göra mycket positiv skillnad, säger Jens Johansson.


Korpen arbetar med integration

Han berättar också om deras samarbete med FFA Global, en internationell organisation som når ungdomar i riskzon för livskriminalitet och utanförskap. Korpen anordnar en öppen fotbollsfestival på sommarlovet tillsammans med FFA Global i Vårby Gård.

– FFA Global är en fantastisk organisation, säger Jens Johansson.


Nu är det hög tid att anmäla ditt intresse för att starta ditt egna korpenlag i Huddinge. Sista anmälningsdag är 16 april och man kan anmäla sitt lag till seriespel på både Visättra IP och Vårbyparken.