Roger Johansson är hoppfull. Foto: Matilda Martinsson

"Division två är målet"

Av Matilda Martinsson
Förra säsongen slutade Huddinges fotbollsdamer tvåa i division tre. Nu börjar det dra ihop sig till säsongspremiär
- Vi ska försöka leva upp till förväntningarna, säger Roger Johansson, tränare Huddinge.

Nästa vecka möter Huddinge Ingarö hemma i säsongens första match. Huddinge har tränat bra hela vintern med både fys- och bollpass men skadeproblem bland spelarna drabbade laget.

 

– På grund av flera skadeproblem har vi varit tvungna att ställa in träningsmatcher, säger Roger.

 

Förändringar i truppen

Inför året har truppen både förstärkts och fått några bortfall. En av spelarna som anslutit sig till laget är Veronica Rosendahl. Förra säsongen spelade hon med Hammarby/Enskede men Huddinge är hennes moderklubb sedan hon var fem år. Denna säsong valde hon att komma tillbaka igen.

– Vi satsar högt men våra förutsättningar är ganska blandade och det är svårt att veta hur det ska gå på grund av alla skadeproblem. Det har varit ganska få på träningarna och vi har även tappat två nyckelspelare. Men om vi vill kan vi komma högt, säger Veronica.

Bra grundkondition

Huddinge har tidigare haft det svårt mot Ingarö och tränaren Roger beskriver dem som ett ungt och spelsnabbt lag. Men inför i år har även de haft problem med bortfall.

– De är ett lite tunnare lag än vad vi är och de som är friska i vårt lag är bra, men man ska såklart aldrig ta ut en seger i förtid. Vi har en bra grundkondis, är skickliga på det taktiska och på att följa spelplanen genom att sätta hög press och stressa, säger Roger.

 

Uppvärmning med cupspel

 

Under onsdagen spelar Huddinge åttondelsfinal i Victoria cup mot division ett-laget Bollstanäs. Huddinge har deltagit i cupen nästan varje år och det är en turnering där de lägre divisionerna kan få möta lag från allsvenskan.

 

– Det är bra med ytterligare en match och vinner vi den får vi antingen möta Älvsjö eller Djurgården, säger Roger.

– Vi har inte hunnit spela ihop oss men det är bra att känna på lag från division ett och jag hoppas att vi gör en bra match, säger Veronica.

 

 

Övre bild: Roger Johansson förbereder inför träning. Foto: Matilda Martinsson.

Nedre bild: Lagkapten Veronica Rosendahl. Foto: Huddinge IF.

 

Kommer damerna att nå målet?

 

Huddinges mål med säsongen är att vinna och gå upp i division två enligt tränaren.

– Varför inte? Men det är tufft i år. De andra lagen har förstärkts och det kommer nog bli jämnare än förra året, säger Roger.