Vilmer mitt i serven. Foto: Fahir Pepelar.

Alla är stjärnor
i Huddinge TK

Av Fahir Pepelar
Välkomnande och likvärdighet är de ord som driver Huddinge Tennisklubb. Tränaren Michael Wadmark och hans kollegor skapar trygghet bland både vuxna och barn.
Medlemsavgiften för 2018:
• Junior – 200 kr
• Senior – 400 kr
• Pensionär – 300 kr
• Familj – 600 kr

Är ert barn intresserade eller är ni kanske själva intresserade? För att bli medlem ringer ni kansliet på
08-774-60-20, eller mejlar dem på kansliet@huddingetennis.se

På Huddinge Tennisklubb hittar vi Michael Wadmark. 42-åringen har varit aktiv som tränare i över tjugo år. Wadmark har spenderat större delen av sin tid i Huddinge TK, men han har också ett år i Tullinge Tennisklubb bakom sig.

Huddinge TK är en ideell förening med heltidsanställd personal. Föreningen bygger på ett ideellt engagemang där de har många mjuka värden, att alla trivs och får en god klubbkänsla.

 

 

 

 

 

Michael Wadmark tar ledarrollen seriöst. Foto: Fahir Pepelar.

 

Arbetet på tennisklubben

Michael Wadmark förklarar att helheten är positiv och att föreningen ständigt bygger på det ideella för att kunna fortsätta framåt.

– Det finns både för- och nackdelar. Nackdelen är väl att beslutsvägar och saker och ting tar mer tid. Men i övrigt är det positivt, säger han.

Wadmark berättar vilket nöje det har varit för honom att få arbeta på tennisklubben, för att alla får plats här och är välkomnade.

– Vi får mycket tillbaka av barnen. Det låter som en klyscha, men vi har väldigt många barn här som kanske inte skulle få en plats någon annanstans. Här finns det plats och de tycker att det är kul, säger han.

Både tränaren och hans kollegor har erfarenhet av att jobba med barn. Vare sig barnet är nybörjare eller rutinerad ska alla känna sig väl mottagna.

– Jag känner att andra klubbar sätter de bästa tränarna på ett fåtal spelare. Det gör att resten inte får samma utbildning som de.

Ingen mindre stjärna än någon annan

Föreningen är strikt emot mobbning och kränkningar, något de är tydliga med. Enligt tränaren själv har han aldrig stött på mobbning på klubben.

– Jag som tvåbarnspappa, med ett tredje barn på gång, måste säga att jag är väldigt stolt över det jobb vi gör. Från att de kommer in är alla lika mycket värda. Ingen är en mindre stjärna än någon annan här.

– En gång kom ett barn ledsen till oss. Det hade hänt något i skolan och barnet hade blivit mobbat. Vi pratade genast med barnet och föräldrarna och försökte hjälpa till.

 

De försöker att skapa en trygg miljö för barnen där alla känner sig hemma och får en high five när de kommer in. Barnet ska veta att man finns där för dem och att man kommer att stötta dem.

 

Idrottsskolan

Men tennisföreningen har en åldersgräns på sex år. Ett alternativ fram till den åldern är att barn under sex år kan delta i idrottsskolan, som handlar om att idrotta tillsammans i grupp och lära sig koordination samt motorik.

– Det är mestadels lekar här, men syftet är att man skulle ha olika sorters idrotter som barn ska få prova på, säger Michael Wadmark.

 

Nöjda spelare på Huddinge TK

Under intervjun finns tolvåriga Vilmer, som har spelat för Huddinge i snart sex år och ska delta i Huddinge Open, en vårturnering för barn och ungdomar.

– Jag bor nära, det var nog därför jag valde dem. Men sen trivs jag här. Man får många vänner och sedan får man spela tennis. Jag tycker också att Huddinge TK har de bästa banorna. Banorna som de andra klubbarna har brukar vara spruckna på vissa ställen, säger Vilmer.

Vincent, Vilmers kompis, fick också dela med sina tankar kring klubben och ledarstaben.

– Det bästa med Huddinge TK är tränarna. Jag tycker att de är jättebra, säger Vincent.