Habib Iddrisu på plats i Masmo. Foto: Fahir Pepelar.

Habib formar
unga i kropp och själ

Av Fahir Pepelar
I Masmo hittar vi Habib Iddrisu, en 37-årig personlig tränare och grundare för Get Fit Boot Camp. Med en träningslicens i ena handen och ett konstnärligt intresse i andra, lyckas han balansera båda världarna.
• Samla kunskap kring den typen av träning du vill utföra.
• Är du en nybörjare bör du anlita en personlig tränare. Det ger dig en bra början.
• Var disciplinerad. Ha ett mål och håll dig till det.
• Hitta en träningstyp du tycker om och håll dig till den. På så sätt får du motivation.
• Att ha en mentor eller idol gör det enklare att sträva efter det man vill uppnå. Man blir inspirerad då och det gör träningen roligare.

Att vara både personlig tränare och leda ett träningsläger är som att vara en coach, menar Habib. För under en boot camp är han en PT (personlig tränare) för flera personer samtidigt. Men det finns vissa som också vill få privattider och anlitar Habib.

– Jag håller koll på alla här. Men speciellt nybörjarna. Jag vill att alla ska träna på rätt sätt så att de uppnår sitt mål på bästa möjliga sätt, säger Habib Iddrisu.

 

 

 

Utomhusträning är hans fokus

Utomhusträning är det Habib Idrissu gillar mest, det var en av de många anledningarna till varför han startade sitt eget träningscenter. Genom utomhusträning kan folk lära sig att träna var som helst, när som helst, genom att använda sig av det de har i närheten.

– Vanligtvis brukar man tänka att man måste ta sig till en viss plats. Man måste till exempel ta sig till gymmet och ibland orkar man inte. Det kan leda till motivationsbrist. Här lär de sig att använda de redskap som finns.

Det är inte bara träning som är det fina med utomhusträning, utan också miljön.

– Jag tycker om att träna ute, framför allt för att jag får använda mig av min egen kroppsvikt. Men något jag dessutom tycker om är den vackra miljön som Sverige har gett oss. Den friska luften är ett stort plus.

 

Dips kan du göra själv på exempelvis lekplatsen. Foto: Fahir Pepelar.

 

En konstnärlig själ

Men träning är inte det enda han vet, utan han är också en konstnär. Han spenderar del av sin fritid med att måla och fotografera. Annars umgås han med sin familj. Han är dessutom med i ett projekt som heter Vårby Ungdomskraft, där ungdomar får praktisera hos honom.

– Det är här de får lära sig att vara kreativa och uttrycksfulla. Ungdomarna får också lära sig att ta ansvar för saker och ting. Sedan brukar ungdomar komma hit för att bara umgås, så man lär känna varandra också.

 

 

En av Habibs målningar som hänger i hans lokal. Foto: Fahir Pepelar.

 

 

Drivkraften

Habib drivs av att se ett mer hälsosamt folk, framför allt ungdomar. Genom att lära sig att ta hand om sin kropp i tidig ålder så mår man bättre i framtiden, menar Habib. Han vill ge ungdomar fina minnen som de aldrig kommer att glömma.

– Mitt mål är att samhället ska må bra och jag känner att mitt lilla bidrag ser till att det händer. Självklart vill man sitta komfortabelt hemma i sin soffa, men träning är det bästa för en person.

Pågående projekt

Bortsett från sitt företag har han dessutom grundat föreningen Get Fit Inspiration. Föreningen arrangerar olika aktiviteter för barnens hälsa. Där kan man hitta aktiviteten Boxing Camp, som riktar sig till barn- och ungdomar. Varje söndag får barnen lära sig självförsvar, boxning och konditionsträning.

Kreativa aktiviteter ska göra träningen både rolig och effektiv. Desto roligare utmaningar, ju enklare blir det att träna, menar coachen.

– Hos mig är det mycket disciplin på att folk ska nå sitt mål. Deras mål är mitt mål. För att kunden ska nå sitt mål måste jag anpassa träningarna efter dem.