Robin Sjörén till höger i bild. Foto: Stig Almqvist.

Huddinge höll
inte hela vägen

Av Emanuel Nashed
Huddinge Hockey kommer inte att spela i allsvenskan nästa säsong. Det stod klart redan innan helgens bortamatch mot Troja/Ljungby som avslutade kvalserien säsongen 2017/18. Matchen slutade 6-0 till hemmalaget.

I söndags avslutades den sista omgången av kvalserien till allsvenskan. Huddinge var redan bortspelade inför matchen och hade inget att göra med de två platserna till nästa säsongs allsvenska.

– Det kändes väldigt uppgivet i laget. Man har gått och väntat väldigt länge och när vi skulle spela vår bästa hockey kommer vi inte alls upp i nivå, säger Robin Sjörén, forward i Huddinge Hockey.

Med tre omgångar kvar hade Huddinge en allsvensk plats i egna händer men istället slutar man nu på en fjärde plats i tabellen, med tretton inspelade poäng. Det är en placering bättre än förra säsongen.

– Vi saknade den där extra växeln, vad det beror på vet jag inte riktigt, säger Sjörén.

Troja hade inte heller någon chans att ta sig till allsvenskan inför den sista matchen utan kunde som bäst sluta trea. Så blev också fallet efter att man besegrat Huddinge hemma i Ljungby arena med 6-0 inför hemmapubliken.

 

Satsningen fortsätter

 

Nu har Robin Sjörén och resten av laget ledigt ett tag innan förberedelserna inför nästa säsong drar igång. Där målsättningen är tydlig.

– För egen del är det skönt med tid att smälta och tänka på säsongen. Jag vet inte vad som händer för mig nästa år, eftersom jag inte har något kontrakt. Men Huddinge kommer ha samma mål som alltid, att gå upp.

Västervik IK och VIK Västerås HK var båda klara för allsvenskt spel inför sista omgången.