Tre förluster på tre matcher för Huddinge IF. Foto: Robert Lindberg.

Ännu en förlust

Av Gustav Schön
Säsongsinledningen har varit allt annat än lyckad för Huddinge IF. I lördags blev den tredje förlusten på lika många matcher ett faktum. Nykomlingarna Newroz FC, tog en komfortabel seger på Källbrinks IP.

Gästerna tog kommandot direkt. I den tjugoförsta minuten tvingades Kevin Strimer till en kvalificerad räddning som resulterade i hörna för bortalaget. I det efterföljande spelet revanscherade sig de gulsvarta med ett etablerat anfall, men avslutet var uddlöst.
Matchklockan hann inte passera trettio minuter förrän bortalaget gjorde sitt första mål. Det var en följd av hörnor som resulterade i att lagets mittback, Miralem Aslani, nickade in ledningsmålet.
Domaren hann knappt blåsa igång matchen igen innan Serta Gemici kom till frilägeschans från vänster. Baklängesmålet kom inte där, utan i anfallet efter. Denna gång via ett inspel från höger. Alexander Roka stötte in 0 – 2 till gästerna i den 33 minuten.

Huddinge IF skapade två farliga frisparkslägen innan paus men det var bortalaget som låg närmst ytterligare ett mål.  En välbehövlig vila för hemmalaget skulle det visa sig. De getingfärgade spelar upp sig betydligt i andra halvlek. De vann bolldueller och sprang sönder försvaret. Men de riktigt farliga målchanserna uteblev. I slutminuterna utökade bortalaget ledningen efter ett omställningsspel.

För Huddinge IF är ljusglimtarna få. Den inhoppande Yvan Nganboziza är en av dem. Han är ett ständigt orosmoment för motståndarna och hans inlägg är adresserade. Comebackande Erido Poli hoppar in i 63 minuten. Hans spel var inget att hurra för men hans återkomst på Källbrinks IP är en ljusglimt i sig. Han kommer att bidra med offensiv tyngd på konstgräset. Sist han representerade klubben gjorde han succé med sina 37 mål säsongen 2013—2014.

Efter lördagens match konstaterar Nytt i Flempan att säsongsinledningen påminner oroväckande mycket om fjolårets säsongsinledning. Då vann laget endast tre av de första tjugo matcherna. En stark laginsats på höstkanten gjorde att man säkrade kontraktet för denna säsong. Ska laget sikta på den övre halvan av tabellen krävs det inte bara att Erido Poli börjar leverera utan att laget får räta på sin defensiv.