Segeltorp IF dam och Emma Holmström vann säsongens första match med 3-0. Foto: Beatrice Söderlund.

"Alltid bra att vinna premiären"

Av Beatrice Söderlund
I söndags var det seriepremiär för Segeltorp IF dam i fotboll. Laget spelar i division 3 men mittfältaren Emma Holmström vill ta laget högre än så. – Vi har tränat stenhårt inför det här, vi ska upp till division 2.

Emma Holmström har spelat fotboll i Segeltorp IF i två och ett halvt år. Inför årets säsong har laget legat hårt i träning och förberedelserna för seriepremiären mot Nacka Allstars DFF har pågått länge.

Hur har ni förberett er inför premiären?
– Vi har tränat bollträning stenhårt, vi har haft brottarfys till exempel. Vi har även haft träningsläger i Norrköping med lagaktiviteter för att stärka lagkänslan och sammanhållningen i gruppen. Inför matchen har vi pratat om att sätta hög press och inte låta Nacka Allstars DFF få någon tid med bollen.

Hur såg det ut förra säsongen?
– Förra säsongen var i väldigt nära på att gå upp i division 2, men vi föll på målsnöret. Vi låg tvåa i serien och sista seriematchen mötte vi Huddinge som låg trea, vi behövde tre poäng för att gå upp. Men Huddinge gjorde ett mål i 87 minuten så vi blev kvar i Division 3.

Vad är målet den här säsongen?
– Den här säsongen ska vi upp till division 2!

Hur förbereder du dig själv inför en premiärmatch?
– Jag dricker alltid mycket vatten dagen innan match och på matchdagen pumpar jag upp med hög musik. Jag har också en grej att jag alltid måste dricka nocco innan varje match och alltid sätta på mig högerskon först, haha.

Vem vinner matchen?
– Vi borde vinna denna med tanke på hur hårt vi jobbat inför det här.

Slutade med vinst

Matchen startade i högt tempo, både Nacka Allstars DFF och Segeltorp IF kom ut starka. Segeltorp skapade några chanser, men Nacka Allstars var till en början säkra i sitt spel och gav inte Segeltorp några ytor. Men efter 26 minuter tog Segeltorp ledningen, Sibel Göker blev säsongens första målskytt, efter ett snyggt avslut i bortre hörnet. Vidare fick Segeltorp ytterligare ett par chanser, men Nackas försvar och målvakt gjorde det bra bakåt och första halvlek slutade med Segeltorp i förarsätet.

I början av den andra halvleken satte Segeltorp omgående hög press. Bollen vårdades bättre och laget försvarade sig starkt. Några minuter in i halvleken kom därför det logiska 2-0 målet av lagkaptenen Matilda Almquist. Därefter fick Nacka Allstars några chanser till en reducering, men man var för uddlösa i avsluten. Istället för en reducering utökade Segeltorp ännu en gång sin ledning efter en läckert inskruvad hörna från Mikaela Johansson i den 75:e matchminuten. Efter målet mattades matchen av och när domaren blåste i pipan för sista gången stod det 3-0 på resultattavlan. Ett resultat Emma Holmström är nöjd med.

Är segern rättvis?
– Sammanfattningsvis är segern rättvis, vi var det bättre laget i matchen. Nacka bjöd på en tuff match men vi vägde tyngre tycker jag.

Hur känns det att vinna i premiären?
– Det känns väldigt skönt, det är alltid bra att vinna i seriepremiären. Man får mer självförtroende för resten av säsongen.