Trångsund firar platsen i Division 1. Foto: Trångsunds IF.

Hockeyn på framfart
i Huddinge

Av Gustav Schön
Tidigare i april stod det klart att Segeltorps IF och Trångsunds IF gör Huddinge IK sällskap i Hockeyettan. Det innebär att Huddinge blir en av Sveriges främsta hockeykommuner under kommande säsong. Men först ska de ekonomiska bitarna falla på plats.

Det är inte sällan man läser om guld och gröna skogar när klubbar avancerar sig till högsta ligorna. Men i den breda idrotten tvingas klubbar ibland att tacka nej till ett avancemang på grund av ekonomiska skäl, spelarlicenskrav och ökade reseutgifter. Men så är inte fallet för Trångsunds IF. Om klubben däremot tar sig hela vägen till Allettan efter årsskiftet så blir resorna betydligt längre och kostsammare för den blåröda klubben.
– Först måste laget ta sig dit och då blir det till att fråga sponsorer. Men en sak är säker och det är att ungdomsverksamhet inte kommer att påverkas. Den är vår värdegrund, säger Trångsunds IF:s sportchef, Roger Dahlström.
Huruvida Segeltorps IF kommer spela i Hockeyettan nästa säsong återstår att se. Nytt i Flempan har sökt klubben utan framgång.

”Alla vill möta oss”
Det står däremot klart att spelarna i Trångsunds IF får en ”David mot Goliath-uppgift” nästa säsong när de ska möta kommunens giganter, Huddinge IK. Klubben som har kvalat till Hockeyallsvenskan två år i rad får återigen nöja sig med spel i Hockeyettan.
– Alla lag i Hockeyettan vill möta oss, vi vill ju möta AIK och Södertälje, säger Fredrik Mälberg, sportchef och tränare Huddinge IK.
Huddinge vann grundserien och gjorde en marginell förbättring när man slutade fyra i kvalserien.
– Det är laginsatsen som tar oss dit, fortsätter Fredrik Mälberg.
För nykomlingen, Trångsunds IF, var det samanhållningen och att spelarna kämpade för varandra.
– Vi gjorde det här som ett lag. Alla har kommit till träningen och stämningen har varit på topp. Sen finns det spelare som Adam Hjert, han gör inte så mycket poäng men har en otroligt hög lägsta nivå, säger Trångsunds IF avgående tränare, Emil Fürsten.

Tränare sökes
För Trångsunds IF är det en efterlängtad återkomst till de högre divisionerna. Men den 24-åriga tränaren kommer att följa laget från läktaren nästa säsong. Tidigare i veckan beslutade han nämligen att lämna tränarposten.
– Det blev en lång säsong. Denna sommar vill jag inte tänka på hockey, säger den avgående tränaren.